Wedstrijdverslag.

CURIEUS DOELPUNT LEVERT ZWALUWEN’30 ÉÉN PUNT OP (1-1) TEGEN WV-HEDW

Auteurs: Leo van der Voort
Datum: 6-10-201

Zwaluwen’30 heeft in de thuiswedstrijd tegen WV-HEDW een moeizaam punt binnengehaald!

De allereerste kans in de wedstrijd was voor de spits van Zwaluwen’30 in de 1e minuut; een struikelende verdediger zorgde ervoor dat Pieter Koopman een vrije bal had voor de keeper. Zijn schot verdween langs de verkeerde kant van de paal bij WV-HEDW.

De eerste tien minuten waren voor een gevaarlijker Zwaluwen’30. Na deze inleidende periode nam WV-HEDW het initiatief over en moest de verdediging van Zwaluwen’30, met aan het hoofd keeper Dirk Bakker, alle zeilen bijzetten om de snelle aanvallers van WV-HEDW van zich af te houden.

In de 11e minuut een kopbal van dichtbij, na een corner, welke prima verwerkt werd door Dirk Bakker.
In de 13e minuut een vervelende stuiterbal, welke met moeite naast gewerkt kon worden door Bakker. Een minuut later lijkt het 0-1 te worden; uit een corner wordt de bal door de spits van WV-HEDW in het doel gewerkt. Gelukkig had de goed leidende scheidsrechter Nurettin Eren gezien dat de bal met een  arm in het doel werd geduwd. Het leverde de spits een gele kaart op!

In de 16e minuut een bal, die er bij de 1e paal dreigt in te gaan; wederom een prima reagerende Dirk Bakker. Hij kan de bal nog net over de achterlijn werken.

In de 21e minuut is het raak; de snelle Mick van Moerkerk speelt vanaf links een paar spelers uit in de zestien van Zwaluwen’30 en besluit met een rollertje van dichtbij in de rechterbenedenhoek (0-1).

Veel aanvallend heeft Zwaluwen’30 in deze periode niet in te brengen. Wel was hierna de het middenveld en de achterhoede van Zwaluwen’30 attenter op doorkomende spelers van WV-HEDW en werd het spel vaker naar de overzijde verplaatst.

Een prima mogelijkheid was er voor Zwaluwen’30 in de 41e minuut; een prima vrije trap vanaf links door Jouke Huitema werd door diverse spelers van Zwaluwen’30 voor het doel van WV-HEDW gemist en zo ging een grote kans op een gelijke stand bij de rust verloren.

Na de rust was Alpay Alarslan vervangen door Joost Feld (46e minuut). Het eerste kwartier na de rust hielden beiden partijen elkaar in evenwicht. Thomas Hand vervangt Yannick Kuijpers in de 56e minuut.

Dan het curieuze-wedstrijdmoment in de 59e minuut; Joey Papamelodias staat nog ruim op zijn eigen helft als hij bedenkt (en ziet) dat de doelman van WV-HEDW wel ver voor zijn doel staat. Het uitstekende schot is onderweg naar het doel van de terugsprintende doelman Matthijs Kuiper van WV-HEDW. De bal daalt precies op het juiste moment voor Zwaluwen’30 onder de lat en zorgt voor een 1-1 tussenstand. Een perplex kijkende doelman, die mogelijk (ook) verblind werd door de laagstaande zon!

Vanaf dat moment was de wedstrijd meer in evenwicht. Beide partijen namen niet al te grote risico’s

Doelman Dirk Bakker tikt een verre bal over het doel tot corner. De prima aangesneden corner wordt overgekopt. In de 69e minuut een kans voor Zwaluwen’30; een verre bal op linkerspits Joost Feld wordt in de sprint goed meegenomen en Joost geeft hierop een prima voorzet op Thomas Hand. Deze raakt de bal half en zo gaat deze kans verloren. In de 74e minuut komt Thomas Schaap voor Gani Meholli.

In deze periode had de wedstrijd beslist kunnen zijn in Zwaluwen’30-voordeel; in de 77e minuut wordt
Pieter Koopman aangetikt in het zestienmetergebied; penalty meende een ieder van Zwaluwen’30.
De scheidsrechter deelde deze mening niet en liet doorspelen. Een minuut later (78e minuut) één van de inmiddels bekende schoten (uit stand) van Jay van Ooijen; de bal knalt snoeihard, buiten bereik van de  WV-HEDW-doelman, tegen de linkerstaander.

De laatste actie kwam weer van Mick van Moerkerk van WV-HEDW. In de 90e minuut ontsnapte hij over links  en kwam hij in de buurt van Zwaluwen’30-doelman Dirk Bakker. De bal eindigde in het zijnet.

Na afloop mocht doelman Dirk Bakker de bloemen als Man of the Match in ontvangst nemen.

Vastgesteld kon worden dat beide partijen uiteindelijk niet echt tevreden waren met deze puntendeling.

Volgende week de uitwedstrijd naar/tegen promovendus Monnickendam.

Opstelling Zwaluwen’30:
Dirk Bakker, Pieter Koopman, Koen Verlaat, Jouke Huitema, Joey Papamelodias, Gani Meholli (74e, Thomas Schaap), Yannick Kuijpers (56e, Thomas Hand), Jay van Ooijen, Perry Vlasman, Alpay Alarslan (46e, Joost Feld), Calvin den Boer.

Thomas Schaap; geel.

Niet ingebracht: Mircle Elstak, Dani Mes, Gilles Duiveman McEwan en Dani Peper.