Wedstrijdverslag.

Tweede driepunter voor Zwaluwen’30

Auteur: Leo H. van der Voort
Datum: 27 -9-2020

Zwaluwen’30 behaalde met een 0-1 overwinning in Voorschoten afgelopen zaterdag de 2e overwinning in het seizoen 2020/2021 en gaat daardoor mede aan de leiding in 1 A.

In de warming-up bleek Joep Rive, die met een enkelblessure kampte, toch inzetbaar.

Joost Feld moest in de wachtkamer met ook een dik ingetapete enkel. Gelukkig is de bank van Zwaluwen’30 zeer goed bezet en zeker ook een basis voor verder succes.

Het eerste kwartier gebeurde er weinig spectaculairs voor beide doelen. Zwaluwen’30 combineerde vanuit achterhoede/middenveld, terwijl Voorschoten’97 meer de lange bal hanteerde.

De eerste kansen waren voor Zwaluwen’30; in de 23e minuut wacht Pieter Koopman net even te lang, waardoor een teruggekeerde verdediger er nog net een voetje tegenaan kreeg.
Koen Verlaat kan een afgeslagen Voorschoten’97-bal nog net tot corner verwerken in de 28e minuut.

Een minuut later opnieuw een kans voor de vrijstaande Pieter Koopman. Opnieuw kan een verdediger van Voorschoten’97 met zijn teen de bal nog net beroeren. Weg kans!

In de 29e minuut wordt opnieuw een voorzet vanaf links door Clifton Gorissen onderschept door een verdediger. In deze fase was het wachten op een doelpunt van Zwaluwen’30.
De laatste pass was echter bij deze mogelijkheden net niet goed genoeg.

Direct na de rust geen wissels aan Zwaluwen’30-zijde. Pieter Koopman wordt in de 52e minuut in stelling gebracht door Gani Meholli. De vrije bal wordt overgeschoten door Pieter. Clifton Gorissen ziet in de 55e minuut zijn prima schot gestopt door de keeper van Voorschoten’97.

In de 60e minuut komen Joost Feld en Dave Severins in het veld voor Gani Meholli en Pieter Koopman.

Keeper Dirk Bakker mag in de 61e minuut zijn grote kwaliteiten opnieuw etaleren; een strak schot vanuit een goed aangesneden corner wordt door hem prachtig uit de bovenhoek getikt.

In deze fase ging Voorschoten’97 over op een meer opportunistische speelwijze en creëerde daardoor enkele goede kansen. Opnieuw deed Dirk Bakker van zich spreken met enkele prima reddingen.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de 74e minuut en kwam niet geheel onfortuinlijk voor Zwaluwen’30 tot stand; Joost Feld gaat goed door met de bal tot op de achterlijn en probeert hier met een strakke pass de mee opgekomen Dave Severins te bereiken. Via een Voorschoten’97-verdediger  en Dave Severins gaat de bal over de doellijn. Stand 0-1.

Yannick Kuijpers vervangt Clifton Gorissen in de 75e minuut.

Voorschoten’97 gooit in de laatste 10 minuten alles op de aanval maar de Zwaluwen’30-verdediging, met de keihard werkende Koen Verlaat, Encho Margaritha, Calvin den Boer en niet in de laatste plaats keeper

Dirk Bakker, houden stand.

De grootste kans voor Voorschoten’97 was in de 82e minuut. Dirk Bakker weet de vrije bal van de linkerspits in 2 instanties onschadelijk te maken.

De grootste kans was in de (lange) blessuretijd zelfs voor Zwaluwen’30; een lange bal van achteruit komt bij de sprintende Joost Feld halverwege de Voorschoten’97-helft. De keeper, ver uit zijn doel gekomen, kan nog, met moeite, redding brengen met zijn hoofd.

Met veel inzet werden aldus de drie punten meegenomen naar Hoorn.

Opstelling Zwaluwen’30:

Dirk Bakker, Wietse van Diepen, Pieter Koopman (60e, Dave Severins), Koen Verlaat, Joep Rive, Encho Margaritha, Gani Meholli (60e, Joost Feld), Thomas Hand, Clifton Gorissen (75e, Yannick Kuijpers),
Thomas Schaap, Calvin den Boer.

 

Niet ingebracht: Luke van Amstel, Anthony Sabajo, Niels Compas, Perry Vlasman, Shevan Mirachor.

Geel: Thomas Schaap, Thomas Hand.