Beker ASV Arsenal – Zwaluwen’30 (1-3).

Wissels zorgen ervoor dat Zwaluwen’30 de bekerwedstrijd tegen ASV Arsenal alsnog wint.

 Verslag: Jan den Hooglander
Fotos : Jan-Jacob Jaasma

 Datum 29-8-’20

 

Met de volgende spelers begon Zwaluwen’30 aan de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2020/2021, zijnde een uitwedstrijd voor de Districtsbeker tegen het Amsterdamse ASV Arsenal uitkomend in 2e klasse van het zaterdagvoetbal t.w.
 Dirk Bakker, Pieter Koopman, Koen Verlaat, Joep Rive, Dave Severins, Joost Feld, Thomas Hand, Thomas Schaap, Yannick Kuijpers, Perry Vlasman en
Calvin den Boer.

We zagen een hard werkend ASV Arsenal, dat Zwaluwen’30 niet in zijn spel liet komen. De thuisclub was in de 1e helft de betere ploeg en kreeg ook enkele kansen, maar goed optreden van onze keeper voorkwam dat Arsenal op voorsprong kon komen. In de 41e minuut kreeg Zwaluwen’30 voor het eerst een goede scoringskans maar deze werd niet juist afgerond. Bij de rust was de stand dus nog steeds 0-0 en daar mocht Zwaluwen’30 best tevreden mee zijn.

 Bij aanvang van de 2e helft waren beide ploegen ongewijzigd en al in de 46e minuut ontsnapte Zwaluwen’30 aan een achterstand ontstaan door een misverstand tussen de verdediging en de keeper van Zwaluwen’30.  In deze fase is ASV Arsenal beter en het meer doortastende team en het wachten was op dat moment dat de thuisclub zou gaan scoren. En dat gebeurde, in de 50e minuut een corner voor Arsenal, die goed werd voorgezet en daarna ineens fraai werd ingeschoten. Een verdiende voorsprong voor Arsenal in deze fase.

 Ook na dit doelpunt bleef de thuisclub het betere elftal. De trainer van Zwaluwen’30 greep in en wisselde 2 spelers. Thomas Hand en Thomas Schaap verlieten het veld en werden vervangen door Gani Meholli en Encho Margaritha.
In eerste instantie bleef Zwaluwen’30 ook na deze wissel de onderliggende partij, maar in de 61e minuut zette Zwaluwen’30 een redelijke aanval op, die uiteindelijk werd afgerond door Pieter Koopman. Stand 1-1. Arsenal was hierdoor niet aangeslagen en trachtte weer op voorsprong te komen. Zwaluwen’30 wisselde nogmaals. Yannick Kuijpers eruit en hiervoor kwam in het veld Wietse van Diepen. Langzaam maar zeker begon Zwaluwen’30 de partij onder controle te krijgen en kreeg na enkele redelijke aanvallen ook kansen op een doelpunt. In de 81e minuut kwam Zwaluwen’30 eindelijk op voorsprong,doelpuntenmaker Dave Severins. Stand 1-2. In de 82e minuut wisselde Zwaluwen’30 voor de laatste keer. Perry Vlasman en Joost Feld verlieten het veld en werden vervangen door Gregory Scheltens en Niels Compas. Arsenal bleef zich goed verzetten, maar Zwaluwen’30 had nu de wedstrijd wel onder controle, al bleef het spannend. De scheidsrechter, die veel gele kaarten trok, liet 8 minuten doorspelen en in de laatste minuut van deze extra tijd scoorde Zwaluwen voor de 3e keer door Gregory Scheltens en kwam de eindstand op 1-3. De eerste 3 bekerpunten zijn binnen en dit is een goede start in deze competitie met nog 2 thuiswedstrijden voor de boeg. Komende zaterdag (05.09.2020) om 17.00 uur speelt Zwaluwen’30 voor de beker thuis tegen de vv Schoten. Een week later (12.09.2020) dus opnieuw een (beker) thuiswedstrijd (aanvang ook 17.00 uur) tegen de FC Den Helder.