Wedstrijdverslag

Zwaluwen’30 geeft (opnieuw) zekere winst in de slotfase uit handen (2-2)

 

Auteurs: Leo H. vd Voort
Datum: 23-2-2020
 Tegen (mede) koploper WV-HEDW, in een storm- en regenachtig Amsterdam, verspeelde Zwaluwen’30 opnieuw 2 punten in het allerlaatste deel van de wedstrijd. Vijf minuten voor het einde van de  regulaire speeltijd was de tussenstand 0-2 in het voordeel van Zwaluwen’30. De eindstand van 2-2 werd bereikt door een hele verre trap over keeper Bakker van Zwaluwen’30 alsmede een penalty voor hands.

 

Ook in eerdere wedstrijden na de winterstop (Woudenberg, ZOB en Scherpenzeel) werd de mogelijkheid van een overwinning en dus 3 punten in de slotfase van de wedstrijd uit handen gegeven.

 

Zwaluwen’30 begon goed aan de wedstrijd tegen WV-HEDW. De Amsterdammers kregen van het hard  werkende Zwaluwen’30-team niet de gelegenheid haar favoriete spelletje te spelen en werden dus ver van het doel gehouden. 

 

Het werd een hectische wedstrijd waarbij ook scheidsrechter Jesse Knetsch zijn rol speelde door vanaf het begin veel toe te laten zonder dat de spelers daarop ook maar enig commentaar mochten leveren.

 

Aanvoerder Jouke Huitema van Zwaluwen’30 was de eerste speler die geel ontving in de 25e minuut.

 

Het eerste halfuur hadden beide verdedigingen de overhand maar in de 31e minuut mocht Jay van Oosten combinerend de achterlijn halen en de bal prima terugleggen op Jouke Huitema. Deze bracht met een fraaie stift over de WV-HEDW-keeper de stand van 0-1 op het bord.

 

In de 32e minuut mocht Mick van Moerkerk alleen doorgaan richting keeper Dirk Bakker van Zwaluwen’30. Deze redde bekwaam op de inzet met een corner als resultaat.

 

De scheidsrechter zwaaide daarna in een paar minuten nog 2x met geel voor WV-HEDW en voor Joep Rive van Zwaluwen’30. Pieter Koopman probeerde het in de 41e minuut van ver; de bal ging over de keeper net naast.

 

 Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld; 2 teams die vol voor de punten gingen. Beide keepers moesten de vaak dwarrelende bal door de wind onder controle zien te brengen.

 

In de 63e minuut stomp de uitgekomen keeper van WV-HEDW de bal voor de voeten van Joey Papamelodias en deze bedenkt zich geen moment en schiet de bal prima binnen voor de 0-2.

 

Vanaf dat moment werd Zwaluwen’30 door een opportunistisch spelend WV-HEDW onder druk gezet en moesten ze alle zeilen bijzetten om de Amsterdammers van het lijf te houden.

 

Het werd er voor Zwaluwen’30 niet eenvoudiger op nadat een sterk spelende Joep Rive in de 76e minuut zijn 2e gele kaart (en dus rood) ontving. Zwaluwen’30 verder met 10 man!

 

De laatste 5 minuten van de regulaire speeltijd was aangebroken; Ashraf Azzouz van WV-HEDW komt in de  85e minuut 5 meter over de middenlijn in balbezit en probeert één van zijn befaamde schoten.

 

Zwaluwen’30-keeper Dirk Bakker ziet tot zijn verbijstering de bal over hem heen in het doel verdwijnen voor de 1-2.

 

Vanaf dat moment was het voor Zwaluwen’30; vrouwen en kinderen eerst!

 

Bij het slotoffensief van WV-HEDW werden alle ballen hoog het Zwaluwen’30-strafschopgebied ingepompt en met de bijna niet te controleren straffe wind kon het zomaar gebeuren; een bal viel bij de 2e paal en Koen Verlaat kreeg de bal tegen zijn arm, nadat deze eerder de paal had geraakt. Penalty en ook een rode kaart voor Koen Verlaat. De penalty werd een prooi voor Azzouz in de 89e minuut en de stand dus 2-2.

 

De scheidsrechter telde nog minstens 6 à 7 minuten blessuretijd bij en WV-HEDW was hierbij nog dicht bij een derde doelpunt.

 

Bij het verlaten van het veld ontstond nog geduw en getrek tussen spelers van beide teams.

Geheel onnodig naar mijn mening!

 

Hierbij zouden Mick van Moerkerk van WV-HEDW en Calvin den Boer ook nog een rode kaart hebben ontvangen van de scheidsrechter. 

 

Al met al een hectische middag waar Zwaluwen’30 dus opnieuw in de laatste fase van de wedstrijd een bijna zekere overwinning uit handen gaf.

 

Opstelling Zwaluwen’30:

Dirk Bakker, Wietse van Diepen, Pieter Koopman, Koen Verlaat, Joep Rive, Jouke Huitema, Joey Papamelodias (76e, Gani Meholli), Thomas Hand (87e, Mirko Boukens), Dani Mes, Jay van Ooijen (82e, Tony Brown), Calvin den Boer.

 

Niet ingebracht: Mircle Elstak, Perry Vlasman, Dani Peper.

 

Geel/rood: Joep Rive 2 x, dus rood. Koen Verlaat: rood, Calvin den Boer: rood, Joey Papamelodias: geel,  Jouke Huitema: geel.