Wedstrijdverslag.

Onnodige nederlaag verkleint kansen Zwaluwen’30.

Auteurs: LvdV
Datum: 14-4-2019

ONNODIGE NEDERLAAG TEGEN WV-HEDW VERKLEINT KANSEN VAN ZWALUWEN’30

Zwaluwen’30 heeft in Amsterdam tegen een van de onderste teams op de ranglijst een onnodige nederlaag geleden.
Uitzicht op een van de bovenste plaatsen in de eindstand en in de 3e periode is hierdoor behoorlijk aangetast.

Het Hoornse team begon aarzelend aan de wedstrijd en liet daarbij teveel ruimte aan de middenvelders en aanvallers van WV-HEDW, met de snelle Mick van Moerkerk weer in haar gelederen. Ivo Rottiné was op de bank begonnen en daardoor moest er worden geschoven in de verdediging van Zwaluwen’30. Dat kwam de rust in het team niet ten goede en al in de 6e minuut kon WV-HEDW  hiervan profiteren doordat Mick van Moerkerk een doorgekopte bal op waarde wist te schatten, vanaf links op snelheid naar binnen  trok en de bal met een strak schot in de rechterbenedenhoek achter Tim Elmers mocht deponeren voor de 1-0.
Zwaluwen’30 was even van slag; keeper Elmers was in de 14e minuut al gepasseerd toen Calvin den Boer de bal nog van de doellijn kon trappen. Vlak daarvoor was er aan de andere kant een kans voor Zwaluwen’30 verloren gegaan; een bal werd op het laatste moment van richting veranderd en ging langs de voor Zwaluwen’30 verkeerde kant van de paal tot corner.

In de 17e minuut opnieuw een Zwaluwen’30-kans; Mukthar Suleiman gaat goed door langs de zijkant en speelt de vrijstaande Joep Rive aan. Deze komt een teen tekort om doeltreffend af te ronden. De bal gaat naast. In de 22e minuut een kans voor Thomas Schaap;
De keeper brengt redding met een uitgestoken been. De periode tot de rust hielden beide teams elkaar in evenwicht. Zwaluwen’30 met combinatievoetbal en WV-HEDW met het langere werk op haar snelle splitsen.
Vlak voor de rust een grote kans voor Yannick Kuijpers. Zijn schot is te zacht om de keeper te verontrusten. Afgeven aan de op links mee opgekomen Mukthar Suleiman was ook mogelijk geweest.

Na de rust kwam Ivo Rottiné in het veld voor Calvin den Boer en Thomas Hand voor de geblesseerde Dani Mes. Ivo laat meteen zien dat hij er ook is; een vrije trap van 20 meter vliegt net naast het doel. In de 53e minuut speelt Mukthar Suleiman zich vrij voor de keeper; Mukthar schiet de bal tegen de uitstekende keeper van WV-HEDW.

Aan de andere kant – in de 60e minuut – weet ook Mick van Moerkerk keeper Tim Elmers niet te passeren en schiet de bal tegen hem aan.

In de 61e minuut een nieuwe kans voor Mukthar Suleiman; hij passeert drie man, zet uitstekend voor, maar opnieuw weet de keeper van WV-HEDW redding te brengen.

Mick van Moerkerk ging er in de 62e minuut weer vandoor over links. Hij speelt de bal iets te ver voor zich uit en Tim Elmers kan redding brengen. Zwaluwen’30 zette alles op alles om nog in elk geval de gelijkmaker te produceren, terwijl WV-HEDW hierdoor heel gevaarlijk bleef bij de vele counters. In de 68e minuut weer een vrije trap door Ivo Rottiné. Hij geeft deze mee aan Jelle Huitema en deze verlengd de bal bijna tot doelpunt. Aan de andere kant had in de 70e minuut de wedstrijd beslist kunnen zijn toen Ivo de bal verspeelde en drie man op Tim Elmers mocht doorgaan. Het beslissende schot ging naast. In de 71e minuut moet de geblesseerde Thomas Hand het veld alweer verlaten en komt Jim Nelen hem vervangen. Jim begint met een paar leuke acties en bij een van die acties bleef opnieuw de keeper van WV-HEDW goed kijken en kon hij de bal veroveren.

Het laatste kwartier probeerde Zwaluwen’30 nog iets te forceren, maar de acties waren onvoldoende doordacht om het WV-HEDW  moeilijk te maken en moest Zwaluwen’30 zelfs opletten bij de counters van het Amsterdamse team. Het bleef echter 1-0 en zo verspeelde Zwaluwen’30 een mooie positie in de kop van de ranglijst en in de 3e periode.

Opstelling Zwaluwen’30

Tim Elmers, Ufuk Ülker, Joep Rive, Jouke Huitema, Gani Meholli, Thomas Schaap, Dani Mes (46e, Thomas Hand, 71e, Jim Nelen), Yannick Kuijpers, Mukthar Suleiman, Jelle Huitema, Calvin den Boer (46e, Ivo Rottiné).

Niet ingebracht: Wietse van Diepen, Jan Jaap Schaper, Levie Rood, Perry Vlasman.

Geel: Jouke Huitema, Mukthar Suleiman, Joep Rive.