Wedstrijdverslag.

 

Auteur: Leo H. vd. Voort

Datum11-9-’21

Zwaluwen’30 speelt vroegtijdig voor Sinterklaas en verliest in thuiswedstrijd tegen OSV (4-5)

 

De Zwaluwen’30-supporters hebben afgelopen zaterdag met verbazing hun favoriete team bekeken.
Na vorige week een prima overwinning te hebben behaald bij en tegen LSVV (0-4) werd in de thuiswedstrijd tegen OSV de doelpunten weggegeven alsof het al Sinterklaas was.

Al na 7 minuten was het 0-1. Een onvoldoende weggewerkte bal bleef hangen tussen diverse spelers in de  zestien van Zwaluwen’30 en kon met een laag schot in de linkerbenedenhoek tot een doelpunt worden omgezet. Een typisch geval van onvoldoende druk zetten op de tegenstander, die alle ruimte kreeg.

Aanvoerder Calvin den Boer moest in de 15e minuut geel incasseren i.v.m. het vasthouden van een tegenstander.

Een minuut later lag doelpunt nummer twee al achter doelman Luke van Amstel; opnieuw onvoldoende wegwerken gaf OSV de mogelijkheid de vrije man te bereiken en deze faalde niet voor de 0-2.

Zwaluwen’30 zocht daarna direct de aanval (17e minuut) en een prima pass over rechts van Encho Margaritha werd door Anthony Sabajo op waarde geschat. Voluit sprintend vond hij de mee opgekomen Zwaluwen’30-spits Pieter Koopman en deze promoveerde deze mooie aanval tot doelpunt (1-2).

In de 21e minuut was de stand weer gelijk (2-2). Opnieuw stond Encho Margaritha aan de basis van de aanval waarbij Pieter Koopman d.m.v. een mooie pass van Encho door het midden zich losmaakte van zijn tegenstander en ook hierna de doelman van OSV kansloos liet. Een heel mooi doelpunt!

In de 33e minuut opnieuw een moment van onachtzaamheid in de verdediging van Zwaluwen’30 met een  misverstand tussen verdediging en doelman waardoor een aanvaller van OSV geheel vrij voor de 2-3 kon zorgen.

Nadat Anthony Sabajo in de 40e minuut nog tegen een gele prent opliep werd de ruststand van 2-3 bereikt.

 

In de 2e helft zou alles toch goedkomen, zo was de verwachting van het Zwaluwen’30-publiek?
Niets was minder waar! Niels Compas had in de 2e helft Koen Verlaat vervangen en het spelbeeld was niet drastisch veranderd. Een moeilijk combinerend Zwaluwen’30 en een counterend OSV waarbij, bij balverlies op het middenveld, steeds veel aandacht moest gaan naar de snelle uitbraken van OSV.

In de 58e minuut opnieuw onvoldoende ingrijpen in de zestien door Zwaluwen’30 en mocht OSV door een rollertje in de rechterbenedenhoek de voorsprong uitbouwen tot 2-4.

Het werd zelfs 2-5 door een prima counter van OSV in de 64e minuut, waarbij niemand van Zwaluwen’30 de tegenstander een strobreed in de weg legde.

Floris Coffeng werd in de 68e minuut vervangen door Jermey Wessemius.

In de 75e minuut komt Zwaluwen’30 enigszins dichterbij; Dave Severins straft niet wegwerken van de bal voor het OSV-doel prima af met een strak schot (3-5).

In de 77e minuut komt Jürgen Adamus voor Jerven Devid in het veld. In de 82e minuut Shevan Mirachor voor Dave Severins.

Vlak voor tijd weet Zwaluwen’30 ook nog de 4-5 te bereiken. Pieter Koopman mocht met zijn hattrick en 3e goal van de middag nog enige hoop koesteren voor Zwaluwen’30 op een gelijk spel.

Het kwam er niet meer van; OSV wist de winst vast te houden tot het eindsignaal van leidsman Rob Westland.

Komende zaterdag opnieuw een thuisbekerwedstrijd tegen ZAP uit Breezand (aanvang 15.00 uur).

In deze wedstrijd kan Zwaluwen’30 zorgen voor de nodige punten om door te gaan in de Districtsbeker. Het team zal dan wel uit een ander vaatje moeten tappen en bij zichzelf te rade moeten gaan hoe doelpunten zo eenvoudig worden weggegeven.

Opstelling Zwaluwen’30:

Startopstelling:

Luke van Amstel, Calvin den Boer, Jerven Devid, Floris Coffeng, Pieter Koopman, Yannick Kuijper, Encho Margaritha, Gani Meholli, Anthony Sabajo, Dave Severins, Koen Verlaat.

Wissels:

Jürgen Adamus, Niels Compas, Jermey Wessemius, Shevan Mirachor.

Foto’s: JJJ