Vroegtijdig einde van wedstrijd tegen DHSC

Auteur: LvdV
Datum 18-11-‘1

VROEGTIJDIG EINDE AAN COMPETITIEWEDSTRIJD TUSSEN DHSC EN ZWALUWEN’30

Het begon allemaal zo mooi op het gras in een zonnig Utrecht/Ondiep tegen nieuwkomer DHSC.
Deze club (DOS/Holland/Stichtse Combinatie) is de bakermat van de broertjes Sneijder (Wesley, Rodney en Jeffrey).
De onderlinge verschillen op de ranglijst zijn nog niet heel groot. Met 1 winst-of verliespartij kun je zomaar in het linker-of rechterrijtje staan. Tussen DHSC en Zwaluwen’30 was het verschil maar 2 punten

De eerste mogelijkheden waren voor een goed combinerend DHSC. Uit vooral ook standaardsituaties waren ze gevaarlijk. Corners en vrije trappen werden messcherp voor het doel gebracht.In de 6e minuut ontsnapte Zwaluwen’30 aan een achterstand; een corner veroorzaakte een echte scrimmage voor het doel van het Hoornse team. Twee keer achter elkaar moest keeper Tim Elmers redding brengen met de voet, voordat de bal in derde instantie definitief kon worden opgeruimd.

Er werd met volle inzet gespeeld door beide partijen en de scheidsrechter gaf terecht geel aan Jan Jaap Schaper voor een overtreding op het middenveld en Mukthar Suleiman geel voor praten.
Hetzelfde overkwam DHSC (2 kaarten) in de 1e helft in deze onderling sportieve wedstrijd.
DHSC had wel het betere van het spel tot vlak voor het rustsignaal. In de 44e minuut mocht Zwaluwen’30 een corner nemen en deze bereikte Gani Meholli op de rand van de zestien meter. Gani bedacht zich geen moment en in de draai vond hij het gaatje naast keeper Niels Willemse van DHSC. Stand 0-1. Een beetje tegen de verhouding wel gezien het spelbeeld van de eerste helft.

Jan Jaap Schaper werd na de rust (46e minuut) vervangen door Yannick Kuijpers.
In de 47e minuut had de wedstrijd al beslist kunnen zijn; een verdediger van DHSC verslikte zich in de bal en Mukthar Suleiman mocht alleen op de keeper van DHSC afgaan. De goed uitgekomen keeper wist de bal met zijn benen te onderscheppen en zo ging een grote kans op 0-2 verloren.

In de 50e minuut een verre bal richting strafschopgebied van Zwaluwen’30; keeper Tim Elmers komt goed uit zijn doel en onderschept de bal boven het hoofd van zijn tegenstander. Tot verrassing van een ieder fluit de scheidsrechter voor een strafschop tegen Zwaluwen’30. Verbijstering alom!

Mukthar Suleiman, die dus in de eerste helft al een gele prent had mogen ontvangen van de scheidsrechter voor praten, kon niet nalaten opnieuw commentaar te leveren – net als vele anderen binnen en buiten de lijnen –  en kreeg zijn tweede gele prent voorgeschoteld (en dus rood) en mocht het speelveld verlaten.

Kennelijk werd er op dat moment commentaar geleverd door “iemand”  (= lezing scheidsrechter!) waarna scheidsrechter Danny Korbee meende het speelveld te moeten verlaten en naar zijn kleedkamer te gaan,  een ieder in opperste verbazing achterlatend. Al snel bleek dat hij niet het plan had de wedstrijd nog te vervolgen en zo werd deze wedstrijd na 51 minuten beëindigd met een tussenstand van 0-1 en een penalty te nemen door DHSC tegen 10  Zwaluwen’30-spelers.

De tuchtcommissie van de KNVB zal aan de hand van de rapporten van alle partijen e.e.a. wegen en tot een uitspraak komen. Als toeschouwer is het mij allemaal niet duidelijk geworden wat nu de aanleiding van het staken van de wedstrijd door de scheidsrechter geweest moet zijn! Duidelijk is wel dat de resterende tijd van de wedstrijd op een later moment gespeeld gaat worden en Zwaluwen’30 dus nogmaals de reis naar Utrecht zal moeten maken.

Opstelling Zwaluwen’30:
Tim Elmers, Ufuk Ülker, Joep Rive, Jouke Huitema, Jan Jaap Schaper (46, Yannick Kuijpers), Joey Papamelodias, Gani Meholli, Thomas Schaap, Mukthar Suleiman, Ivo Rottiné, Jelle Huitema.

Wissels op de bank: Thomas Hand, Mustafe Baré, Levie Rood, Jim Nelen, Perry Vlasman, Calvin den Boer.

Jan Jaap Schaper – geel Mukthar Suleiman – 2 x geel = rood.

Foto’s JJJ