Wedstrijdverslag.

Zwaluwen’30 op herhaling; opnieuw schenking van 2 punten aan tegenstander (1-1)

 

 Auteurs: Leo vd Voort
Datum: 2-2-2020

 

Zonder haar geblesseerde aanvoerder Jouke Huitema, Yannick Kuijpers en Thomas Schaap speelde Zwaluwen’30 uit tegen ZOB in de Zuid-Oost Beemster.

 

Vorige week verspeelde Zwaluwen’30 in blessuretijd alsnog 2 punten aan hekkensluiter Woudenberg.

 

De eindstand werd toen alsnog 3-3. In deze wedstrijd tegen ZOB (van oud-Zwaluwen’30-trainer Mohad Zaoudi) ging Zwaluwen’30 op herhaling want door het missen van een penalty in de 86e minuut bleef het nu na 90 minuten 1-1.

Een eindstand waar vooral ZOB zeer tevreden mee mocht zijn.
Het werd een wedstrijd vol met onnodige irritaties aan beide kanten, waarbij de scheidsrechter steeds heel goed bij de les moest zijn om de wedstrijd in goede banen te leiden. Hierin slaagde hij maar voor een deel als je tijdens de wedstrijd in totaal 11x (achteraf volgens de scheidsrechter kennelijk 10x) een kaart moet trekken.

ZOB had zich voorgenomen om het Zwaluwen’30-team niet in haar spel te laten komen en stoorde het combinatiespel van de Horinezen vroegtijdig met pittige ingrepen.

Het eerste half uur van de wedstrijd gebeurde er relatief weinig. Beide keepers kregen bijna niets te doen. Alleen in de 19e minuut schampte een als voorzet bedoelde bal van Joost Feld vanaf rechts de deklat.

 

In de 35e minuut is het 0-1 door een goed doorzettende Pieter Koopman. Hij ontworstelt zich aan zijn directe tegenstander en krijgt zijn voet voldoende onder de bal om de keeper met een lob het nakijken te geven.

Nog voor de rust (42e minuut) speelt Zwaluwen’30 tegen 10 spelers van ZOB als Dave Ninteman binnen enkele minuten 2x geel krijgt voorgeschoteld door scheidsrechter Spaans.

 

Direct na de rust was Joep Rive in de verdediging vervangen door Gilles Duiveman McEwan.

In de 50e minuut slalomt Mircle Elstak door de verdediging van ZOB maar wordt op het laatste moment gestuit door de keeper. In de 55e minuut opnieuw een goede poging van Mircle welke geen resultaat opleverde.

De eindpass van Zwaluwen’30 op haar voorwaartsen was steeds niet goed genoeg om het ZOB moeilijk te maken.
In de 70e minuut levert de verdediging van Zwaluwen’30 zeer eenvoudig de bal in bij een geheel vrijstaande speler van ZOB. Deze aarzelt geen moment en schiet direct de bal op doel over de uitgekomen doelman Dirk Bakker. Via de onderkant lat springt de bal terug in het veld en met een halve omhaal weet de spits van ZOB de 1-1 aan te tekenen en kon Zwaluwen’30 opnieuw beginnen. Geheel onnodig, gezien het beeld van de wedstrijd.

Tot in de 86e minuut scheidsrechter Spaans een handsbal constateert in de 16 meter van ZOB en Pieter Koopman de wedstrijd definitief in het slot kan gooien. Keeper Huisman gokt op de goede hoek en stopt de matig ingeschoten penalty waardoor de (onnodige) eindstand van 1-1 werd bereikt. 

Vermeldenswaard is nog dat naar mijn mening de nummer 11 van ZOB (Dennis Pals) in de wedstrijd in totaal 2 x geel kreeg voorgeschoteld maar dat hij, mede door het groot aantal getrokken kaarten, aan de 2e gele (en dus rode) kaart ontsnapte.

 Opstelling Zwaluwen’30:
Dirk Bakker, Joep Rive (46e, Gilles Duiveman McEwan), Dani Mes, Koen Verlaat, Calvin den Boer (79e, Joey Papamelodias), Jay van Ooijen, Wietse van Diepen, Gani Meholli (72e, Thomas Hand), Mircle Elstak, Joost Feld en Pieter Koopman.

 

Niet ingezet; Dani Peper, Tony Brown, Perry Vlasman.

 

Geel Zwaluwen’30: Joep Rive, Wietse van Diepen, Dani Mes en Koen Verlaat.

 

Geel ZOB: Nigel Schaasberg, Wouter van Os, Dennis Pals, Mike van Koert, Dave Ninteman (2x geel=rood)