Zwaluwen ’30 met 3 punten terug naar Hoorn .

Overwinning Zwaluwen’30 tegen De Zuidvogels door maximale inzet. (1-3)

 

Auteurs: Leo H. van der Voort
Datum: 24-3-2019

 

Zwaluwen’30 schreef weer eens een driepunter in de uitwedstrijd tegen De Zuidvogels. Mukthar Suleiman zat een schorsing uit, maar de bank van Zwaluwen’30 is dit jaar prima bezet.

 

Door de overwinning blijft Zwaluwen’30 als 4e in het spoor van de leiders DHSC, AFC-zat en ARC. De achterstand op de beide koplopers (DHSC en AFC) is 5 punten met nog 6 wedstrijden te spelen.

 

Zuidvogels heeft de punten hard nodig en de verwachting was, mede door de 0-3 nederlaag in de thuiswedstrijd, dat het niet eenvoudig zou worden.Het werd ook geen eenvoudige overwinning voor Zwaluwen’30. In de 10e minuut krijgt Zuidvogels de 1e kans; een vrije schop vanaf de punt van de 16, wordt net naast gekopt.

 

In de 16e minuut de eerste kans voor Zwaluwen;30; de mee opgekomen Calvin den Boer schiet de bal in de handen van de keeper. Hetzelfde gebeurd een minuut later; Joep Rive kopt, vrij voor de keeper, de bal in zijn handen.In de 20e minuut speelt Joey Papamelodias zich prima vrij aan de zijlijn en schiet daarna prima in. De keeper krijgt er nog een vuist achter en werkt de bal over het doellat tot corner.  In de 28e minuut is het 1-0. Jelle Huitema raakt de bal niet goed en deze stuitert richting doel van Zwaluwen’30. Tussen keeper Tim Elmers en Ivo Rottiné ontstaat een misverstand wie de bal zal pakken resp. wegwerken. Westfries Pieter Koopman is dan de slimste; hij tikt de bal tussen beiden in het lege doel. Vier minuten later is de stand weer 1-1. Jelle Huitema gaat goed door in het 16-metergebied van Zuidvogels en wordt aangetikt. De scheidsrechter besluit tot een penalty, welke wordt benut door aanvoerder Ivo Rottiné.

 

In de 39e minuut een vrije trap voor Zuidvogels op een mooie plek. De bal wordt overgetikt door Tim Elmers. In de 42e minuut komt Zwaluwen’30 op 1-2; een bal over diverse schijven wordt op doel geschoten en kan half worden weggewerkt door de doelman van Zuidvogels.  In de rebound weet Gani Meholli wel raad met de bal en schiet deze langs de doelman en een speler op de lijn.

 

In de 2e helft pakte Zuidvogels Zwaluwen’30 agressief aan en veroverde zo een overwicht. Zwaluwen’30 zette hier heel veel werklust tegenover, vooral in de laatste linie onder leiding van een uitstekend spelende Ivo Rottiné, die vooropging in de strijd.

 

Een grote kans voor Zuidvogels in de 57e minuut. Tim Elmers moest tot 2x redding brengen bij de 1e paal. Zuidvogels ging vooral de lange bal spelen en Zwaluwen’30 probeerde zich hier onderuit te spelen.In de 74e minuut twee wissels aan Zwaluwen’30-zijde; Jim Nelen en Brian Sno komen voor resp. Thomas Schaap en Jelle Huitema. Jim Nelen is ook diegene die de wedstrijd in het slot gooit; een diepe bal weet hij op waarde te schatten en hij verschalkt de keeper en een verdediger bijna op de doellijn van Zuidvogels voor 1-3 in de 81e minuut.
In de 82e minuut komt Perry Vlasman nog voor Gani Meholli in het veld. In de 89e minuut nog een kopbal van Zuidvogels op de lat.
Zwaluwen’30 wint dus met 1-3 van Zuidvogels in Huizen, door vooral heel hard te werken en zo een overwinning uit het vuur te slepen.

 

Volgende week is Zwaluwen’30 vrij en op 06 april a.s. is het Zwaluwen’30 tegen Roda’46 in Hoorn.

Donderdag 28 maart speelt Zwaluwn’30 een oefenwedstrijd tegen Rkav Volendam in Volendam de aanvang hiervan is 19.45 uur.

Opstelling Zwaluwen:
Tim Elmers, Calvin den Boer, Joep Rive, Jouke Huitema, Joey Papamelodias, Thomas Schaap (74e, Jim Nelen),Dani Mes, Yannick Kuijpers, Gani Meholli (82e, Perry Vlasman), Ivo Rottiné, Jelle Huitema (74e, Brian Sno),

geel: Jouke Huitema, Thomas Schaap, Ivo Rottiné.
Verder op de bank: Thomas Hand, Levie Rood.