Winst voor Zwaluwen´30 op titelkandidaat AFC

Goede overwinning thuis tegen (mede) koploper AFC (zat.) met 4-1

Auteurs: Leo H. van der Voort
Datum: 19-5-2019

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2018/2019 leverde voor Zwaluwen’30 een goede overwinning op tegen (mede) koploper AFC (zat.). Met een nederlaag van 4-1 vertrokken de Amsterdammers weer naar huis in de wetenschap dat een rechtstreeks kampioenschap er niet meer inzat, mede door de overwinningen van DHSC en ARC.

Zwaluwen’30 kon deze wedstrijd zonder schroom spelen want een hogere dan een 4e plaats zat er niet meer in voor het Hoornse team. Zwaluwen’30 begon zonder het vaste centrale-verdedigingsduo Ivo Rottiné (blessure) en Jelle Huitema (schorsing). Joep Rive en Calvin den Boer vormden deze zaterdag het centrale duo, terwijl Perry Vlasman en Ufuk Ülker de beide zijkanten invulden als vleugelverdediger. Tot de 28e minuut gebeurde er bijna niets noemenswaard; alleen bij een strak schot door AFC van afstand moest doelman Tim Elmers toen handelend optreden.

In de 32e minuut kwam Zwaluwen’30 op 1-0. Een uitstekende pass van Ufuk Ülker op de reeds sprintende Gani Meholli werd door deze op fraaie wijze omgezet in een doelpunt.

De 2e helft liet over een groot deel hetzelfde beeld zien; een moeizaam combinerend AFC en een thuisteam dat lekker kon en mocht combineren zonder dat ook Zwaluwen’30 tot een gevaarlijke situatie voor het doel van AFC kwam. Joey Papamelodias kwam in de 52e minuut voor Mukthar Suleiman in het veld.
De grootste kans was voor AFC in de 58e minuut; een strakke kopbal ging via de onderkant van de lat weer het veld in en kon verder worden weggewerkt. In deze fase mocht AFC aandringen d.m.v. enkele corners. Zwaluwen’30 onder leiding van een goed keepende Tim Elmers hield het hoofd koel en de nul voor AFC op het scorebord.

In de 70e minuut kwam de tegenstander van Joey Papamelodias onzacht in aanraking met de elleboog van Joey en scheidsrechter Duindam was de mening toegedaan dat dit moest worden bestraft met een directe rode kaart. Zwaluwen’30 dus verder met 10 spelers. Jim Nelen kwam meteen daarna (70e minuut) in het veld voor Yannick Kuijpers. Met 10 man schakelde Zwaluwen’30 over op countervoetbal hetgeen bijna meteen tot resultaat leidde;

In de 73 minuut mocht Thomas Schaap 2x uithalen voordat de keeper van AFC toch moest capituleren voor de 2-0. Enkele minuten later kreeg Jim Nelen zijn momenten; in de 75e minuut passeerde hij op prachtige wijze 3 AFC-ers op rij en mocht hij afdrukken voor de 3-0. Twee minuten later voorkwam de keeper van AFC dat Jim een tweede doelpunt maakte.

Meteen hierna (78e minuut) een grove overtreding op dezelfde Jim Nelen, welke door de scheidsrechter slechts met een gele kaart werd bestraft. De gemoederen liepen hierbij enigszins op en het scheidsrechterlijk trio gelastte een korte afkoelingsperiode in. Jim Nelen moest hierbij wel (geblesseerd) worden vervangen door Gilles Duiveman McEwan in dezelfde 78e minuut.

Na de hervatting in de 79e minuut mocht AFC een doelpunt aantekenen. Tim Elmers was kansloos op de bal van dichtbij. Stand 3-1.

Hierna stond Zwaluwen’30 enige tijd onder druk, mede door diverse corners welke steeds hoog voor het doel werden gebracht. Tim Elmers bleef attent en meester van de situatie. Dit leverde hem terecht de uitverkiezing tot Man of the Match op!
Zwaluwen - AFC 4-1 18-05-2019 om 22.47.17 19

Verdediger Perry Vlasman mocht in de 85e minuut bij een counter alleen afgaan op de doelman van AFC. De doelman slaagde erin de bal tot corner te verwerken. De slotactie was voor Thomas Schaap want in de blessuretijd werd het zelfs 4-1 door een hele mooie actie van hem door het midden waarbij hij de keeper verschalkte met een rasechte punter in de rechterbenedenhoek.

Zwaluwen’30 speelt volgende week zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen 2018/2019 uit tegen de FC Breukelen.

Opstelling Zwaluwen’30:

Tim Elmers, Wietse van Diepen, Ufuk Ülker, Joep Rive, Jouke Huitema, Gani Meholli, Thomas Schaap, Yannick Kuijpers (71e, Jim Nelen/ 78e, Gilles Duiveman McEwan), Perry Vlasman, Calvin den Boer, Mukthar Suleiman (52e, Joey Papamelodias).

Niet ingebracht/bank: Jan Jaap Schaper, Levie Rood.

Geel: Tim Elmers, Jouke Huitema.

Rood: Joey Papamelodias.