(Opnieuw) onnodig puntenverlies voor Zwaluwen’30.

(Opnieuw) onnodig puntenverlies Zwaluwen’30 (1-1).

Auteurs: Leo H. van der Voort
Datum: 17-3-2019

Vorige week verloor Zwaluwen’30 tegen de hekkensluiter Victoria onnodig 2 punten (2-2). Hetzelfde gebeurde deze week in de thuiswedstrijd tegen éen van de koplopers t.w. ARC (1-1). Een fel strijdend Zwaluwen’30 kreeg in de wedstrijd meerdere goede kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten, maar voor het doel ontbrak het aan rust om de bal tussen de palen te schieten.

Min of meer hetzelfde scenario van de uitwedstrijd tegen ARC in Alphen aan de Rijn, eerder dit seizoen (toen verlies met 1-0). De spelopvatting van Zwaluwen’30 was voor iedereen duidelijk in het stormachtige weer; zo snel mogelijk druk zetten op de tegenstander over het gehele veld. Jammer dat scheidsrechter Rembrand Duindam wel erg meeging in het luidkeels ter aarde storten van diverse ARC-spelers. Een aantal gele kaarten voor Zwaluwen’30 was het resultaat!

In de 1e helft kreeg Zwaluwen’30 enkele goede mogelijkheden de score te openen;  Joep Rive 2 x en ook Ivo Rottiné krijgt 2 vrije schoppen op de juiste plek. De snoeiharde wind was hier ook gedeeltelijk de oorzaak van dat de bal de juiste richting ontbeerde. De grootste kans was voor Jan Jaap Schaper in de 39e minuut. Hij schiet tegen de benen van de keeper.

In de 2e helft hetzelfde beeld. Een fel jagend Zwaluwen’30 tegen een afwachtend en counterend ARC. Twee doelrijpe kansen voor Zwaluwen’30 in de 62e en 64e minuut; Thomas Schaap schiet tegen de keeper en Jan Jaap Schaper kan de bal van dichtbij in een leeg doel deponeren, maar hij zoekt het doel te hoog en weg is deze enorme kans. In de 66e minuut wordt een speler van ARC aangetikt in het 16-metergebied. De scheidsrechter ziet er geen penalty in. In de 77e minuut gebeurd dan toch waar een ieder met een Zwaluwen-hart al bang voor was; bij een scrimmage voor het Zwaluwen-doel wordt de bal tegen de arm van de vallende Jelle Huitema geschoten en nu legt de scheidsrechter de bal wel op de stip voor een penalty. Doelman Tim Elmers weet de bal in 1e instantie te stoppen, maar in de rebound wordt het toch 0-1. Zwaluwen’30 blijft erin geloven en wisselt uitsluitend aanvallend. Jim Nelen komt in de 80e minuut in het veld en dwingt zijn directe tegenstanders tot wanhoop; uit een van deze aanvallen weet Jim zeker 4 spelers uit te spelen en de bal panklaar af te leveren bij Gani Meholli die in de 89e minuut van dichtbij de gelijkmakende 1-1 mag aantekenen. Zelfs in de blessuretijd had Zwaluwen’30 de wedstrijd nog mogen/kunnen winnen; Mukthar Suleiman weet in de spits Thomas Hand te bereiken en deze schiet, via een uitgestoken vuist van de keeper van ARC, de bal over de deklat. In dezelfde blessuretijd nog een scrimmage voor het doel van ARC. Zwaluwen’30 weet de trekker niet over te halen voor de winst, ook niet na protesten voor een ARC-handsbal (?) in de 16-meter.

Wel krijgt Mukthar Suleiman zijn 2e gele (dus rode) kaart door te blijven protesteren bij de scheidsrechter. Op de ranglijst staat Zwaluwen’30 nu op plaats vier met 8 punten achterstand (31 punten) op koploper AFC-zat. (39 punten), DHSC (36 punten), en ARC (35 punten).

Tot Man of the Match werd Dani Mes gekozen en kreeg een prachtig boeket gesponsord door  JOLANDA’S Bloembinderij uit de Grote Beer.  

Volgende week de uitwedstrijd tegen De Zuidvogels in Huizen

Opstelling Zwaluwen’30

Tim Elmers, Joep Rive (73e, Thomas Hand), Jan Jaap Schaper,  Gani Meholli, Thomas Schaap (80e, Jim Nelen), Dani Mes, Yannick Kuijpers (68e, Joey Papamelodias), Mukthar Suleiman, Ivo Rottiné, Jelle Huitema,Calvin den Boer.
Verder op de bank: Levie Rood, Brian Sno, Perry Vlasman.
Gele kaarten: Jan Jaap Schaper, Mukthar Suleiman (2x geel=rood), Thomas Schaap, Jelle Huitema.