Voorbeschouwing

Opnieuw een 6-puntenwedstrijd tegen de nr.2  van de ranglijst!

Auteurs: Leo van der Voort
Datum: 14-3-2019

 

De Zwaluwen’30-aanhang van afgelopen zaterdag bij Victoria moest heel vee lverstouwen, want zowel het weer viel zwaar tegen maar ook de uitkomst van de wedstrijd (2-2).
Dit betekende dat Zwaluwen’30, na ook het verlies tegen DHSC, even in de wachtkamer moet plaatsnemen. AFC-zat voert de ranglijst aan met 36 punten uit 18 wedstrijden. ARC volgt met 34 punten, DHSC met 33 punten, Roda’46 en Zwaluwen’30 met 30 punten.

Winnen is dus aanhaken en verliezen (voorlopig) afhaken!

Grote uitslagen zijn er weinig geweest in de onderlinge wedstrijden tussen Zwaluwen’30 en ARC; de wedstrijd in Alphen a/d Rijn tegen ARC werd op 27 oktober 2018 verloren met 1-0.
Een onverdiend en onnodig verlies, gezien de kansen die werden gecreëerd door Zwaluwen’30. Vorig seizoen werd het uit 0-0 en thuis 1-0  voor Zwaluwen’30.

Het zijn altijd aardige wedstrijden tegen de ARC-ers. Ook in eerdere seizoenen (14/15 en 15/16) was het spannend tot de laatste minuut in zowel Alphen a/d Rijn als in Hoorn. Nog verder terug, in het seizoen 2006/2007, werd Zwaluwen’30 kampioen en promoveerde daarmede naar het destijds hoogste niveau; de Hoofdklasse. ARC en Zuidvogels eindigden toen op plaats 2 met 2 punten achterstand.

De wedstrijd in Hoorn staat onder leiding van een arbitraal trio n.l. scheidsrechter R. Duindam en zijn assistenten R. Zandstra en L. Apperloo.

Pupil van de week is Atilla Nurali,
Hij zou dat zijn bij DHSC maar werd ziek dus krijgt hij wederom een kans.

Ook deze zaterdag parkeert Opel-dealer Van der Linden van Sprankhuizen (LVS) weer een Opel- personenauto op ons terrein.

Wij wensen onze gasten uit Alphen a/d Rijn, het scheidsrechterlijk trio alsmede onze supporters een hele fijne en spannende wedstrijd toe. De aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur aan de Berkhouterweg.