Wedstrijdverslag

Twee helften, twee gezichten.

Auteurs: Leo H. van der Voort
Datum: 20-4-2019

Zwaluwen’30 heeft vandaag tegen de SV Argon een ruime 1-4 nederlaag geleden.

Daar zag het de 1e helft nog niet naar uit gezien het aantal kansen welke werden gecreëerd door het Hoornse team. Al na 2 minuten stond Zwaluwen’30 op een 1-0 voorsprong nadat een vrije trap van Ivo Rottiné door de achterhoede van de SV Argon slecht werd verwerkt en Gani Meholli van dichtbij de trekker voor de 1-0 mocht overhalen.

Het Zwaluwen’30-publiek ging er in het zonnetje eens lekker voor zitten want een veel sterker Zwaluwen’30 kreeg in deze fase meerdere mogelijkheden om de score op te voeren. Argon was bij de uitbraken richting Zwaluwen’30-doel ook niet ongevaarlijk, mede door het weggeven van veel ruimte aan de Argon-voorwaartsen.
Thomas Schaap moest in de 15e minuut worden vervangen door Yannick Kuijpers. In de 21e minuut is het, tegen de veldverhouding in, plotseling 1-1. Keeper Tim Elmers verkijkt zich op een relatief eenvoudige bal en deze verdwijnt daarop, tot een verrassing van een ieder, in het Zwaluwen’30-doel.
Voor de rust nog enkele hele goede mogelijkheden voor Zwaluwen’30 om weer op voorsprong te komen; de voorwaartsen hadden echter het vizier niet op scherp staan. Ruststand dus 1-1.

 

Na de rust kwam Perry Vlasman voor Dani Mes in het veld. Het eerste kwartier na de rust ging min of meer gelijk op, met kleine kansjes voor beide partijen.
Het laatste halfuur was voor de SV Argon. Zwaluwen’30 was teveel bezig met breien/langdurig combineren voor de goal van Argon en vergat dat een schot op doel ook tot de mogelijkheden behoorde.

 

Het team uit Mijdrecht hanteerde de lange bal en de verdediging van Zwaluwen’30 was niet attent genoeg om het onheil af te weren; in de 60e minuut een diepe bal over rechts, welke uitstekend werd afgerond in de rechterbenedenhoek door Argon. Stand 1-2. In de 64e minuut was de wedstrijd beslist; een afgeslagen bal werd opnieuw ingebracht in het 16-metergebied van Zwaluwen’30 door Argon. In 2e instantie raakte keeper Tim Elmers hierbij geblesseerd, waarop een aanvaller van Argon de bal in een leeg doel mocht deponeren voor de 1-3. De scheidsrechter had geen overtreding geconstateerd op doelman Elmers van Zwaluwen’30.

 

Jan Jaap Schaper werd in de 66e minuut vervangen door supersub Jim Nelen om nog te trachten het onheil af te wenden. Een stift van Ivo Rottiné in de 77e minuut had een beter lot verdiend. De keeper kon nog juist een vuist achter de bal krijgen.

 

In de 84e minuut werd het zelfs nog 1-4. Niet adequaat ingrijpen door de verdediging van Zwaluwen’30 zorgde ervoor dat een Argon-aanvaller van dichtbij snoeihard Tim Elmers kon verschalken.
Al met al een teleurstellende wedstrijd aan de Berkhouterweg deze zaterdag. De laatste drie wedstrijden zijn voor Zwaluwen’30 niet meer van belang voor de stand op de ranglijst. De komende 2 zaterdagen ligt de competitie stil voor Koningsdag en Dodenherdenking. Op 11 mei a.s. de uitwedstrijd bij CWS in Wilnis, op 18 mei a.s. thuis tegen AFC (zat) en op 25 mei a.s. de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen de FC Breukelen

Man of the Match was Ufuk Ülker  ,die weer een prachtig boeket kreeg gesponsord door Jolanda’s Bloembinderij in de Grote Beer

 

Opstelling Zwaluwen’30:
Tim Elmers, Ufuk Ülker, Joep Rive, Jouke Huitema, Jan Jaap Schaper (66e, Jim Nelen), Gani Meholli, Thomas Schaap (15e, Yannick Kuijpers), Dani Mes (46e, Perry Vlasman), Mukthar Suleiman, Ivo Rottiné, Jelle Huitema.

 

Niet ingebracht: Wietse van Diepen, Levie Rood, Gilles Duiveman McEwan, Calvin den Boer.

 

GeeL: Jouke Huitema.