Wedstrijdverslag.

Opnieuw thuis winst voor Zwaluwen’30.

Auteurs: Leo van der Voort
Datum: 1-12-2019

De wedstrijd Zwaluwen’30-SV Argon begon spectaculair! Vanaf de aftrap krijgt Zwaluwen’30 een goede kans op meteen al een voorsprong.De doelman van Argon verwerkt de bal tot corner. De matig genomen (korte) corner brengt Argon binnen een minuut aan de andere(Zwaluwen) kant van het veld om daar de bal succesvol binnen te schieten voor de 0-1. Wat een deceptie als start van de wedstrijd!

Gelukkig is het in de 8e minuut al weer 1-1. Joost Feld gaat goed door over links en geeft een hoge voorzet op Mircle Elstak bij de 2e paal. Mircle kopt daar snoeihard de gelijkmaker binnen. In de 11e minuut probeert Mircle tevergeefs de doelman van Argon te verschalken met een lobje. De bal eindigt simpel in de handen van de doelman. In de 28e minuut komt Zwaluwen’30 op een 2-1 voorsprong.

Pieter Koopman verlengt een afgeslagen bal tot een doelpunt in de verre hoek. Het is zijn 100e doelpunt in zijn diverse clubhistories.Een onveranderd Zwaluwen’30 begint aan de 2e helft met in de 65e minuut een grote kans voor Joost Feld. Geheel vrij voor de keeper van Argon legt hij de bal toch nog af aan Pieter Koopman. Deze krijgt de bal echter niet tussen de palen door goed storen van een verdediger.

In de 69e minuut wordt een glaszuiver doelpunt afgekeurd door het (onterechte) vlagsignaal voor buitenspel van de assistent-scheidsrechter van Argon. Zwaluwen’30 had de wedstrijd in deze fase al moeten beslissen. Nu bleef het spannend bij de wedstrijd van twee keihard werkende teams.

Gani Meholli en Wietse van Diepen kwamen in de 71e minuut in het veld voor Pieter Koopman en Thomas Schaap. In de 80e minuut komt Yannick Kuijpers voor Thomas Hand.

De wedstrijd wordt pas definitief in het slot gegooid door Zwaluwen’30 in de 86e minuut; Mircle Elstak speelt Joost Feld prima aan, de goed leidende scheidsrechter negeert nu het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter en Joost mag de 3-1 aantekenen.

Het wordt ook nog 4-1 door een hele mooie actie en lob over de keeper van Argon door Mircle Elstak in de 90e minuut.

Opnieuw dus een goede thuisoverwinning voor Zwaluwen’30 met als Man of the Match Pieter Koopman.

Bij de stand op de ranglijst stijgt Zwaluwen’30 naar een gedeelde 5e plaats met 16 punten uit 10 wedstrijden.

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd tegen BOL uit Broek op Langedijk.

 

Opstelling Zwaluwen’30:

Dirk Bakker, Pieter Koopman (71e, Gani Meholli), Koen Verlaat, Joep Rive, Jouke Huitema, Joost Feld, Thomas Hand (80e, Yannick Kuijpers), Mircle Elstak, Thomas Schaap (71e, Wietse van Diepen), Dani Mes, Gilles Duiveman McEwan.

Niet ingezet: Dani Peper, Calvin den Boer, Perry Vlasman en Alpay Alarslan.

Geel: Thomas Hand.