Onnodig verlies bij ARC

Datum 27-10’18
Auteurs: Leo van der Voort

 Zwaluwen’30 is er niet in geslaagd, na 2 goede overwinningen, weer enkele plaatsen op de ranglijst te klimmen door een onnodige nederlaag (1-0) tegen ARC. Het eerste kwartier was voor ARC. Zwaluwen’30 gaf vooral achterin veel ruimte weg en zo mocht ARC tweemaal uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied. Doelman Tim Elmers was attent bij deze mogelijkheden voor ARC. De eerste grote mogelijkheid voor Zwaluwen’30 was in de 32e minuut.
Joey Papamelodias gaat over links tot bijna op de achterlijn. Hij probeert de keeper van ARC te verrassen in de korte hoek maar hij schiet in het zijnet, waar terugleggen op een opgekomen medespeler tot de mogelijkheden had behoord.
De laatste vijf minuten voor de rust waren voor Zwaluwen’30; in de 41e minuut komt Mukthar Suleiman geheel vrij voor de keeper van ARC. Een simpel stiftje behoorde tot de mogelijkheden maar hij schiet de bal tegen de keeper.

Spannend slot 1e helft.
Twee minuten later (43e minuut) opnieuw een enorme kans voor Zwaluwen’30; in drie instanties kon de bal bij deze scrimmage niet langs  doelman Balk van ARC geschoten worden. Hierbij werd ook de binnenkant van de paal nog geraakt.
Ruststand derhalve 0-0, na een matige 1e helft van beide teams maar op de valreep dus nog 2 enorme kansen voor Zwaluwen’30.

 In de 56e minuut valt de 1-0; Van buiten het drukke strafschopgebied van Zwaluwen’30 wordt de bal over een ieder heen geschoten. Doelman Tim Elmers staat enkele meters voor zijn doellijn en kan de vallende bal niet meer onder de deklat wegtikken. Zo’n bal moet voor de keeper zijn!
In de 56e minuut een enorme (vrije) kans voor Thomas Schaap! Recht voor het doel, op de rand van de 16, lift hij de bal over.
Een minuut later wordt een ver uitgekomen Tim Elmers bijna verrast door ARC-aanvaller. Met moeite wordt de bal weggewerkt.
Tim Elmers pakt in de 62e minuut een goed ingeschoten lage bal door ARC uit de hoek.
In de 65e minuut komt Jim Nelen in het veld voor Mukthar Suleiman. Jim is direct aanwezig met enkele goede rushes over links. Zijn directe tegenstander laat hij regelmatig zijn hielen zien en in de 69e minuut speelt hij zich prima vrij maar schiet hij naast.
In de 71e minuut komt Joep Rive voor Thomas Schaap in het veld en ook Joep gaat zich duidelijk bemoeien met de aanvallen.
De derde wissel volgt in de 81e minuut; Mustafe Baré komt in het veld voor Joey Papamelodias.
De laatste 10 minuten zijn voor een alles op de aanval gooiend Zwaluwen’30; in de 86e minuut een prima voorzet vanaf links door Jim Nelen; Joep Rive glijdt de bal net langs de verkeerde kant van de (2e) paal.
In de 87e minuut nog een kans voor ARC. Via een kluts op het middenveld met de scheidsrechter mag een ARC- speler vrij doorlopen richting doel van Zwaluwen’30. Met veel kunst en vliegwerk kan de bal nog worden weggewerkt. In de blessuretijd van de wedstrijd geeft Zwaluwen’30 de mogelijkheid op 1 of 3 punten uit handen; Baré slalomt over rechts door de verdediging van ARC en legt de bal panklaar voor de mee opgekomen Ivo Rottiné. Van binnen de 16-meter schiet Ivo de gehele vrije bal over het doel van ARC.
De laatste enorme kans is voor Jim Nelen; een prima steekbal in de 94e minuut  brengt hem vrij voor de doelman van ARC maar deze blijft lang staan en kan redding brengen door zich goed breed te maken. Een bal naar rechts van Jim op de vrije mee opgekomen Joep Rive had een betere oplossing kunnen zijn. Nu bleven de drie punten (onverdiend) in Alphen aan de Rijn

 A.s. zaterdag (03.11.2018) speelt Zwaluwen’30 de thuiswedstrijd tegen de FC Aalsmeer (aanvang 14.30 uur).

Opstelling Zwaluwen’30:
Tim Elmers, Ufuk Ülker, Jouke Huitema, Jan Jaap Schaper, Joey Papamelodias (81e, Mustafe Baré), Thomas Schaap (71e, Joep Rive), Dani Mes, Gani Meholli, Mukthar Suleiman (65e, Jim Nelen), Ivo Rottiné, Jelle Huitema.
Geel: Ufuk Ülker, Joey Papamelodias en Ivo Rottiné.

 Niet ingevallen: Calvin den Boer, Perry Vlasman en Eelco Zeinstra.