Wedstrijdverslag.

Onnodig verlies van Zwaluwen’30 tegen BOL (2-3)

 

Auteurs: Leo van der Voort
Datum: 8-12-2019

 

Zwaluwen’30 schonk de drie punten thuis tegen BOL was erg gemakkelijk weg. Teveel ruimte in de achterhoede, een te langdurig combinerend middenveld en een besluiteloze voorhoede zorgden voor de eerste thuisnederlaag van het seizoen.

 

Het begon allemaal nog wel zo goed; Joost Feld schiet in de 4e minuut in het zijnet, In de 7e minuut verandert Pieter Koopman een ingeschoten bal net niet genoeg van richting om de de keeper van BOL te verontrusten.

 

De 1e kans voor BOL was in de 10e minuut. Keeper Bakker was attent! In de 19e minuut komt Zwaluwen’30 op 1-0 na een uitstekende voorzet vanaf rechts  door Thomas Hand wordt Mircle Elstak bij de 2e paal gevonden en hij kopt snoeihard en onhoudbaar de 1-0 binnen. Een heel mooi doelpunt!

 

De verwachting was gewettigd dat Zwaluwen’30 nu zou doordrukken maar het tegendeel was waar. BOL gooide er een schepje bovenop en Zwaluwen’30 schakelde een tandje terug.

 

In de 33e minuut geeft de verdediging van Zwaluwen’30 teveel ruimte weg aan de aanval van BOL en van dichtbij heeft keeper Dirk Bakker geen kans tegen het strakke schot van de BOL-aanvaller voor de 1-1.

 

In de 39e minuut roept de BOL-aanhang om een strafschop maar scheidsrechter Roelof Luinge wuift deze gedecideerd weg. Het was op het bekende randje en had voor Zwaluwen’30 een  aanwijzing moeten zijn om er een tandje bij te zetten.

 

Na de rust een onveranderd Zwaluwen’30; nog steeds werd de weg naar voren te langzaam gezocht en werden de combinaties te slordig uitgevoerd. BOL hanteerde de lange bal en bleef, met 2 snelle voorwaartsen, steeds gevaarlijk.

 

In de 55e minuut ging een vrije trap, net buiten de 16, door Jouke Huitema, via de lat over bij BOL.Een minuut later een grote kans voor de mee opgekomen Joep Rive; de bal stuitert net over het doel.Jay van Ooijen komt in de 57e minuut voor Thomas Hand en in de 61e minuut mag Pieter Koopman  plaats maken voor Gani Meholli. Wissels om de greep op het middenveld te versterken.

In de 62e minuut geeft de verdediging van Zwaluwen’30 echter opnieuw te veel ruimte weg.
Geheel vrijstaand op rechts mocht de spits van BOL de bal controleren en de hoek uitzoeken voor de 1-2.
Vijf minuten later, in de 67e minuut, staat BOL zelfs op een grotere voorsprong.  Keeper Dirk Bakker produceert, uitverdedigend, een half schot en meteen profiteert BOL met een  schot vanaf de 16-meterlijn en brengt de stand op 1-3. De Zwaluwen’30-aanhang zag de bui al hangen!
Gilles Duiveman McEwan werd als verdediger opgeofferd voor een extra middenvelder.Wietse van Diepen verving hem na de opgelopen achterstand van 1-3.

 

Zwaluwen’30 speelde de laatste 20 minuten alles of niets en hierdoor ontstonden enkele zeer goede mogelijkheden voor het Hoornse team.
In de 72e minuut levert Mircle Elstak een prima voorzet af op Gani Meholli. Hij schiet voorlangs.Een minuut later ontstaat de grootste kans voor Zwaluwen’30; Joost Feld weet de bal vanaf de achterlijnvoor te zetten en Dani Mes hoeft er alleen maar zijn voet tegenaan te zetten om tot scoren te komen.

Hij laat deze mogelijkheid onbenut. In de 78e minuut een vrije trap van Jouke Huitema, net buiten de 16.De bal caramboleert via de keeper en de paal tot corner. In de 82e minuut opnieuw een prima redding van de BOL-keeper. In de 86e minuut levert Jouke Huitema een prima voorzet af op de meeopgekomen Joep Rive. Deze kopt de bal onhoudbaar in voor de 2-3. Zou een gelijkspel nog tot de mogelijkheden behoren? In de 88e minuut mist Joost Feld de bal op een haar en mag BOL haar geluk prijzen. De laatste mogelijkheid is in de blessuretijd voor Joep Rive maar zijn kopbal gaat naast.

Zo verliest Zwaluwen’30 thuis drie punten van een een hardwerkend BOL en moet worden vastgesteld dat de resultaat-curve van Zwaluwen’30 van week tot week erg op en neer gaat.

Deze nederlaag tegen BOL was onnodig op een zaterdag dat bijna alle teams boven ons punten verspeelden.

Zwaluwen’30-opstelling

Dirk Bakker, Pieter Koopman (61e, Gani Meholli), Koen Verlaat, Joep Rive, Jouke Huitema, Joost Feld,Thomas Hand (57e, Jay van Ooijen), Mircle Elstak, Thomas Schaap, Dani Mes, Gilles Duiveman McEwan (67e, Wietse van Diepen).

Niet ingebracht: Dani Peper, Yannick Kuijpers, Perry Vlasman en Calvin den Boer.

Geel: Jay van Ooijen, Jouke Huitema.