Revanche voor Zwaluwen’30 tegen BOL..

Revanche voor Zwaluwen’30 tegen CVS BOL (3-1)

 

Auteurs: Leo H. van der Voort
Datum: 10-2-2019

In de allereerste wedstrijd van seizoen – op 22.09.2018 – leed Zwaluwen’30 een dikke 5-1 nederlaag tegen BOL.
Een uitslag waar destijds niet mee gerekend werd in Hoorn. Zwaluwen’30 wist nu wat het doen stond in de thuiswedstrijd tegen de Broek op Langedijkers. De verdediging van de rood-zwarten had er goed het oog in en beurtelings werd de aanvoerlijn naar de gevaarlijke spits Sietse Brandsma afgesneden door Ivo Rottiné en  Jelle Huitema. Zwaluwen’30 speelde de 1e helft gedegen zonder dat van echt grote kansen gesproken kon worden.

 

De straffe wind, dwars over het veld, speelde een grote rol bij beide teams om tot echt goed voetbal te komen. De grootste kans was in de 20e minuut voor BOL; keeper Elmers stopt een laag ingeschoten bal bij de eerste paal met de benen. Uit de daarop volgende corner schampt Brandsma de bal met het hoofd. In deze fase kreeg ook Zwaluwen’30 enkele goede mogelijkheden; een tweetal vrije trappen misten net de juiste richting om echt gevaarlijk te worden. Wel moest de vaak goed opkomende linkerverdediger Ufuk Ülker noodgedwongen  al vervangen worden met een blessure. Over links lagen mogelijkheden dus werd hij vervangen door aanvaller Mukthar Suleiman in de 32e minuut. In de 42e minuut mocht Joey Papamelodias van geluk spreken.
De prima leidende scheidsrechter Albert de Jong gaf geel voor een pittige overtreding op het middenveld.

 

Wie na de rust te laat van de koffie kwam miste 2 doelpunten – voor elk team één! In de 46e minuut mocht Koen Tros van dichtbij de 0-1 aantekenen. Een korte weifeling in de verdediging van Zwaluwen’30 gaf hem de gelegenheid van dichtbij  binnen te tikken. De reactie van Zwaluwen’30 kwam snel; Mukthar Suleiman werd prima bediend door uitblinker Thomas Schaap en mocht snoeihard uithalen voor de 1-1 in de 49e minuut.

 

Tussen de 50e en de 70e minuut creëerden beide teams slechts kleine kansjes en speelde het spel zich vooral op het  middenveld af. Mede door de weersomstandigheden kon vaak een mede-speler niet op de juiste wijze worden gevonden.
Een moegestreden Yannick Kuijpers werd in de verdediging in de 62e minuut vervangen door Calvin den Boer.
In de 68e minuut kreeg Mukthar Suleiman – prima aangespeeld in de diepte – een prima kans. Te snel schieten van te ver zorgde ervoor dat hieruit geen gevaar kon ontstaan. In de 77e minuut opnieuw een prima pass van Thomas Schaap op een over rechts sprintende  Mukthar Suleiman. Met een uitstekend strak schot vanaf de rand van het zestienmetergebied bracht hij de stand op 2-1.
Thomas Hand verving hierna Joep Rive in  de spits. BOL moest nu komen en zo ontstond de nodige ruimte voor en aanvallend Zwaluwen’30. Een prima schot van Thomas Schaap werd nog verwerkt door keeper Xander Snoek van BOL.
Ook Thomas Hand kreeg in de blessuretijd een goede kans op de 3-1. Hij schiet van dichtbij net naast. De 3-1 kwam er toch nog in de blessuretijd (93e minuut); een goede aanval over diverse schijven zorgde ervoor dat Gani Meholli mocht uithalen voor de eindstand van 3-1. Een verdiende overwinning voor een hard werkend Zwaluwen’30.

Man of the Match bij deze wedstrijd was Mukthar Suleiman hij ontving een prachtig boeket wat is aangeboden door:
Jolanda’s Bloembinderij

Opstelling Zwaluwen’30:
Tim Elmers, Ufuk Ülker (32e, Mukthar Suleiman), Joep Rive (77e, Thomas Hand), Jouke Huitema, Joey Papamelodias, Gani Meholli, Thomas Schaap, Dani Mes, Yannick Kuijpers (62e, Calvin den Boer), Ivo Rottiné, Jelle Huitema.
Niet ingebracht: Mustafe Baré, Levie Rood, Mirko Boukens, Perry Vlasman.