Zwaluwen ’30 mist 2e periodetitel!

Zwaluwen’30 mist 2e periodetitel na verlies van DHSC (0-1).

Auteurs: Leo H. van der Voort
Datum: 2-3-2019

Zwaluwen’30 is er niet in geslaagd de 2e periodetitel te veroveren na een niet-verdiend verlies met 0-1 tegen DHSC.

Het Utrechtse (Ondiep) team, met veel invloed van de familie Sneijder in de gelederen,was de gelukkigste in de directe confrontatie op een druk Zwaluwen’30-sportpark.

Bij DHSC speelt Rodney Sneijder als middenvelder, is Jeffrey Sneijder assistent-trainer en is Wesley Sneijder supporter, sponsor en adviseur. Het Sportpark van DHSC in Utrecht wordt binnenkort omgedoopt in het Wesley Sneijder Sportpark.
De aanwezige Wesley Sneijder ging zonder morren met heel veel supporters/kinderen op de foto.
De wedstrijd tussen de concurrenten voor de 2e periode was een boeiende;  DHSC had aan een gelijkspel genoeg (vanwege een beter doelsaldo) dus Zwaluwen’30 moest deze wedstrijd winnen om 2e periodekampioen te worden.

De 1e helft was het aftasten door beide teams; er werd niet teveel risico genomen en de beide verdedigingen stonden goed. Voorin gebeurde er niet veel; Zwaluwen’30 miste Joep Rive als aanspeelpunt en moest het via de vleugels komen; DHSC vond het allemaal prima, zolang Zwaluwen’30 maar wegbleef uit de 16-meter.

De wapenfeiten van de 1e helft; in de 13e minuut een strak schot van DHSC; net naast. 28e minuut; een kopbal van Zwaluwen’30; tot corner verwerkt. De grootste kans was vlak voor de rust voor Joey Papamelodias. Zijn vrije kopkans gaat net naast de verkeerde kant van de paal.

Ruststand 0-0.

In de 54e minuut een nieuwe poging van Joey Papamelodias. Zijn controle over de bal op de achterlijn was het net niet en deze kans ging verloren.
Op doel bij DHSC stond oud-Zwaluwen’30-keeper Raymond Homoet en hij bleeft de baas bij een actie van Jouke Huitema in de 60e minuut. Hij bokste de goed ingeschoten bal tot corner.

In de 65e minuut had Zwaluwen’30 een doelpunt verdiend; een prachtige aanval over diverse schijven werd afgerond met een strak schot van Thomas Schaap! Jammer genoeg vloog de bal via de onderkant van de lat met een stuiter het veld weer in. Jan Jaap Schaper verving

in de 70e minuut Joey Papamelodias. Beide teams maakten zich op voor het laatste kwartier van een wedstrijd waarin Zwaluwen’30 in de 2e helft het betere van het spel had. In de 74e minuut valt de beslissing; DHSC krijgt alle ruimte om vanaf rechts een verre voorzet los te laten op linkerspits Emre Bal op de rand van 16. Hij krijgt op dat moment iets te veel ruimte van de Zwaluwen’30-verdediging, kapt de bal naar zijn rechterbeen en schiet onhoudbaar voor doelman Tim Elmers de bal in de rechterbovenhoek.

Vanaf dat moment stond Zwaluwen’30 voor een schier onmogelijke opgave; 2x scoren in een kwartier!
De laatste 10 minuten speelde Zwaluwen’30 alles of niets; Jim Nelen kwam voor Gani Meholli en Thomas Hand kwam voor Yannick Kuijpers, terwijl laatste man Ivo Rottiné ook naar voren werd gedirigeerd. Veel balbezit voor Zwaluwen’30 was het resultaat maar echt gevaarlijk voor de goal kon het Hoornse team niet worden. De laatste, echte kans van de wedstrijd was voor DHSC;

In de laatste minuut werd de ver uit zijn doel gekomen Tim Elmers omspeelt en van ver werd de bal geschoten op het lege doel van Zwaluwen’30. Op het laatste moment draaide bal links langs  de paal ipv van rechts en zo bleef het bij de 0-1 voor DHSC en mochten zij zich de 2e periodekampioen noemen. Zwaluwen’30 sluit zo de week af in een beetje mineur; uitgeschakeld in de beker en geen periodekampioenschap. In de stand staat Zwaluwen’30 nu 5e met 4 punten achterstand op DHSC en AFC (zat). Zaterdag a.s. speelt Zwaluwen’30 uit tegen hekkensluiter Victoria uit Hilversum

De pupil moest zich jammer genoeg ziek afmelden. Wij wensen hem beterschap. Ruud reikte daarom de bloemen uit aan de
Man of the Match JOUKE HUITEMA.

Het boeket werd aangeboden door JOLANDA’s Bloembinderij

Opstelling Zwaluwen’30:
Tim Elmers, Ufuk Ülker, Jouke Huitema, Joey Papamelodias (70e, Jan Jaap Schaper), Gani Meholli (80e, Jim Nelen), Thomas Schaap, Dani Mes, Yannick Kuijpers (80e, Thomas Hand), Mukthar Suleiman,
Ivo Rottiné, Jelle Huitema.

Geel: Jouke Huitema.