Jos Entius zou trots zijn geweest

Jos Entius zou trots zijn geweest

Auteurs: Leo van der Voort
Datum:3-11-201

Indrukwekkende minuut stilte voor JOS

Voordat er afgetrapt zou worden voor de competitiewedstrijd tussen Zwaluwen’30 en de FC Aalsmeer was er een indrukwekkende minuut stilte voorZwaluwen’30-icoon Jos Entius, die afgelopen week is overleden.

Vanaf het eerste fluitsignaal voor de wedstrijd was Zwaluwen’30 gedreven om een goede prestatie neer te zetten. Het eerste halfuur was er min of meer een evenwicht tussen beide teams. Veel gebeurde er nog niet voor de beide goals. In de 33e minuut kwam de stand op 1-0. Een verre, goed geplaatste vrije trap van Ivo Rottiné zorgde voor een vrije doorloop richting doel van FC Aalsmeer voor Mukthar Suleiman. Mukthar wist wel raad met deze bal en bracht Zwaluwen’30 op voorsprong. De enige kans van de FC Aalsmeer ontstond in de 38e minuut. Dezelfde Mukthar Suleiman verspeelde de bal op het middenveld en verschafte zo Aalsmeer een grote kans, vrij voor keeper Tim Elmers. Aalsmeer kon niet profiteren; de bal werd langs de verkeerde kant van de paal geschoten. In de 40e minuut een verrassend puntertje van dichtbij door Thomas Schaap; de keeper kan nog redding brengen.

De tweede helft was grotendeels voor Zwaluwen’30; Aalsmeer moest achteruit en als ze er al uitkwamen, was het meestal gevaarloos. In de 58e minuut kwam Thomas Hand voor Jim Nelen in het vel.

Thomas Schaap vergroot de score

Toch duurde het tot de 69e minuut voordat Zwaluwen’30 de voorsprong kon uitbreiden; Thomas Schaap weet een goede steekbal op waarde te schatten en schiet de bal vanaf links in de rechterbenedenhoek voor de 2-0. Joey Papamelodias komt in de 72e minuut voor Gani Meholli in het veld. Mukthar Suleiman kan een vrije bal in de 81e minuut niet benutten. Een minuut later (82e minuut) komt Mustafe Baré voor hem in het veld.

Zwaluwen’30 had de score in de laatste 10 minuten moeten opvoeren; achteroverleunend tegen haar eigen16 metergebied werden door diverse snelle aanvallen nog mogelijkheden voor meer goals gecreëerd.De eindpass, rond het 16-metergebied van Aalsmeer, was jammer genoeg onvoldoende om opnieuw tot scoren te komen. Al met al een verdiende overwinning voor een hard werkend Zwaluwen’30. Jammer was dat de scheidsrechter bij enkele kleine overtredingen of reageren met commentaar meende te moeten bestraffen met een gele kaart. De wedstrijd gaf daartoe helemaal geen aanleiding.

Man of the Match

Een gedreven Jouke Huitema werd terecht uitgeroepen tot Man of the Match. Zwaluwen-FC Aalsmeer 2-0 04-11-2018 om 10.56.49 64

Opstelling Zwaluwen’30:Tim Elmers, Ufuk Ülker, Jouke Huitema, Jan Jaap Schaper, Gani Meholli (72e, Joey Papamelodias), Jim Nelen (58e, Thomas Hand), Thomas Schaap, Dani Mes, Mukthar Suleiman (82e, Mustafe Baré), Ivo Rottiné, Jelle Huitema.

Geel: Jan Jaap Schaper, Jouke Huitema, Ivo Rottiné, Mukthar Suleiman en Jelle Huitema.