Wedstrijdverslag.

Wilskrachtig Zwaluwen’30 pakt de 3 punten tegen nieuwkomer FC De Bilt.

 Auteur: Leo H. vd Voort
Datum: 20-10-2019 Nog nooit speelde Zwaluwen’30 tegen de fusieclub en promovendus FC De Bilt.
Beide teams verloren hun voorgaande competitiewedstrijd en waren er dus op gebrand om d.m.v. een overwinning de onderste plaatsen te verlaten en aansluiting te vinden met de (drukke) middenmoot van de ranglijst.
De eerste tien minuten gebeurde er weinig maar na het elkaar aftasten stond het plots toch 1-0 voor de thuisclub;  een prachtige aanval met een diepe bal op Mircle Elstak over rechts werd door hem uitstekend voorgegeven aan de mee opgekomen Gani Meholli. Deze stond precies op de juiste plaats om doeltreffend af te ronden, zonder dat een speler of de keeper van FC De Bilt nog de gelegenheid had in te grijpen. Een prima goal!
Binnen een paar minuten werden er nog 2 kansen gecreëerd door Zwaluwen’30; Eerst een geblokt schot door Jay van Ooijen en daarna verdween een vrije bal van
Mircle Elstak naast de verkeerde kant van de paal.
Daarna was het de beurt aan FC De Bilt. Dirk Bakker trad kundig op bij een van dichtbij ingeschoten bal. Drie corners op rij zorgden voor hoofdpijn in de Zwaluwen’30-verdediging.In de 26e minuut speelt Mircle Elstak zich prima vrij over rechts. Hij schiet zelf waar het afgeven aan een meegekomen vrije medespeler tot de mogelijkheden behoorde.

 

De grootste mogelijkheid was in de 30e minuut voor FC De Bilt. Joep Rive verspeelt de bal en geeft zo een aanvaller van FC De Bilt een vrije mogelijkheid. Dirk Bakker stond op de rand  van zijn 16-metergebied en kon alleen de bal over hem heen zien gaan. Gelukkig gaat de bal langs de goede kant van de paal voor Zwaluwen’30. Nog een goede kans voor Pieter Koopman in de 42e minuut. De bal gaat hoog over!

Direct na de thee een grote kans voor FC De Bilt; de bal mag in 2 instanties worden ingeschoten.Bij de laatste poging stond uitblinker Koen Verlaat op de juiste positie bij de 2e paal om de bal met zijn lichaam op te vangen. Hij moest wel even een verzorging ondergaan! Dezelfde Koen Verlaat verraste daarna bijna zijn eigen doelman met een achterwaartse kopbal.
Dirk Bakker redt ook deze situatie in de 58e minuut door een prima reactie.
Beide teams streden met volle inzet voor de punten en de veldverhouding was nagenoeg gelijk in de 2e helft.  Thomas Schaap komt in de 61e minuut in het veld voor doelpuntenmaker Gani Meholli terwijl in de 67e minuut Perry Vlasman komt voor Dani Mes. In de 77e minuut komt Joost Feld voor Jay van Ooijen.
Mircle Elstak ziet in de 79e minuut een stuiterbal nog net worden gered door de FC De Bilt-goalie.

De laatste tien minuten van de wedstrijd vierde het opportunisme hoogtij; met lange, hoge ballen probeerde FC De Bilt Zwaluwen’30 onder druk te houden, hetgeen prima gelukte; Zwaluwen’30 kwam er bijna niet meer uit en stond permanent onder druk.
In de 87e en 88e minuut moest Dirk Bakker al zijn kwaliteiten aanspreken om zijn doel schoon te houden. Ook in de (lange) blessuretijd kwam het meeste gevaar van FC De Bilt,
Maar de Zwaluwen’30-defensie gaf geen kansen meer weg en behaalde zo een belangrijke 1-0 winst. Vooral de inzet in de 2e helft door Zwaluwen’30 mag worden genoemd en de wil om de 3 punten in eigen huis te houden. Volkomen terecht werd Koen Verlaat benoemd tot Man of the Match!
Komende dinsdagavond de Districtsbekerwedstrijd uit tegen KGB uit Bovenkarspel (aanvang 20.00 uur).

Opstelling Zwaluwen’30:
Dirk Bakker, Pieter Koopman, Koen Verlaat, Joep Rive, Jouke Huitema, Gani Meholli (61e, Thomas Schaap), Thomas Hand, Mircle Elstak, Dani Mes (67e, Perry Vlasman), Jay van Ooijen (77e, Joost Feld), Calvin den Boer
Niet ingebracht: Joey Papamelodias, Gilles Duiveman McEwan, Alpay Alarslan en Dani Peper.

Geel: Dirk Bakker, Gani Meholli en Thomas Hand.