Wedstrijdverslag

ONNODIG VERLIES ZWALUWEN’30 BIJ DE SV ARGON (1-0)

Auteur: Leo H. van der Voort
Datum: 11-10-2020

 

In een trieste ambiance heeft Zwaluwen’30 de 3 punten moeten achterlaten in Mijdrecht tegen de SV Argon.

Enkele bestuursleden van Argon en 3 bestuursleden van Zwaluwen’30 (w.o. ondergetekende) waren tezamen

met de wisselspelers op de tribune van Argon aanwezig bij de wedstrijd tussen de beide teams.
In een voortdurend hard neerdalende regenbui trachten beide teams er een wedstrijd van te maken.

Calvin den Boer moet zich in de 15e minuut al geblesseerd laten vervangen door Perry Vlasman.

De eerste twintig minuten gebeurde er hoegenaamd niets wat het vermelden waard zou zijn; pas in de 21e minuut wordt Thomas Hand weggestuurd en hij tracht met een lobje de keeper van Argon te verrassen.
De bal komt op het dak van het doel.
Een minuut later de eerste poging van Argon; de bal in handen van Bakker.

Joost Feld mag het in de 29e en de 33e minuut proberen met enkele schoten van afstand. De eerste gaat naast en de  tweede gaat net over. In de 42e minuut mislukt een overstapje van Encho Margaritha. Ook de Argon-aanvaller is erdoor verrast en de bal kan worden weggewerkt.

Net voor rust nog een goed schot op doel van Thomas Schaap; deze gaat net langs de verkeerde kant van de paal.

 

Een onveranderd Zwaluwen’30-team stond direct na de pauze kennelijk nog in de ruststand. De eerste (afgeslagen) aanval op ons doel in de 46e minuut werd in 2e instantie vanaf rand strafschopgebied hard tegen de  touwen geschoten. Stand 1-0. Argon trok zich nu terug op eigen helft en parkeerde de bus op haar rand-16-meter gebied en kon rustig afwachten en toezien hoe Zwaluwen’30 veel combineerde, zonder echt gevaarlijk te worden.

Pas in de 64e minuut was er weer iets te melden; Thomas Hand schiet naast. In deze minuut wordt Encho Margaritha  gewisseld voor Yannick Kuijpers. Dezelfde Yannick probeert het met een schot van afstand maar de keeper van Argos is attent en tikt de bal tot corner in de 70e minuut.

Een grote kans voor Argon een minuut later; Dirk Bakker weet de ingeschoten bal van een vrije man voor hem met de voeten te keren.

Dave Severins komt in de 73e minuut voor Thomas Schaap in het veld en de druk op het doel van Argon neemt toe.
Dave mag in de 79e minuut alleen doorgaan en probeert bij de 1e paal de bal langs de keeper te schieten.
De keeper weet zijn doel echter zodanig te verkleinen dat het plannetje van Dave mislukt en hij kan de bal tot corner duwen.

Een goede voorzet van Perry Vlasman vanaf rechts bereikt bij de 2e paal de vrijstaande Dave Severins maar zijn kopbal mist de juiste richting en zo gaat ook deze kans verloren.

 

In de laatste fase probeert Zwaluwen’30 nog iets te forceren maar de finesse ontbrak om het Argon echt moeilijk te maken.

Een onnodige nederlaag in een nat en ongezellig Mijdrecht.

Omdat mede-koplopers VELO, AFC en ZOB ook verloren schuift de ranglijst in elkaar en staat Zwaluwen’30 nu met 7 punten uit 4 wedstrijden nog steeds gedeeld bovenaan.

Opstelling Zwaluwen’30:

Dirk Bakker, Wietse van Diepen, Pieter Koopman, Koen Verlaat, Joep Rive, Joost Feld, Encho Margaritha (64e, Yannick Kuijpers), Gani Meholli, Thomas Hand, Thomas Schaap (73e, Dave Severins), Calvin den Boer (15e, Perry Vlasman).

Niet ingebracht: Luke van Amstel, Niels Compas.

Geel: Thomas Hand en Joep Rive.