Weer 3-punter voor Zwaluwen’30

Zwaluwen’30 blijft mee draaien

Auteurs: Leo van der Voort
Datum: 6-4-2019

De uitwedstrijd half december 2018 werd relatief gemakkelijk gewonnen van Roda’46 (1-5). Dit terwijl het team uit Leusden toen net de 1e periode had gewonnen. Zo eenvoudig ging het afgelopen zaterdag niet! Het duurde tot 5 minuten voor het eindsignaal voordat Zwaluwen’30 de wedstrijd definitief kon beslissen!. Zwaluwen’30 had het zichzelf eenvoudiger kunnen maken, zonder de afwezige Jan Jaap Schaper en de geschorste Ivo Rottiné en Jouke Huitema, als het team in de beginfase de kansen niet ongebruikt had gelaten.

De 1e kans in de wedstrijd was voor Roda’46; in de 3e minuut een vrije kopkans net over de lat uit een hoekschop. Al in de 6e minuut was de 1e kans voor Zwaluwen’30 meteen ook de 1-0; een vrije trap werd niet goed weggewerkt door de verdediging van Roda’46 en Joep Rive was er als de kippen bij om deze kans af te ronden. In de 20e en de 22e minuut had Zwaluwen’30 de score kunnen/moeten verhogen; na een scrimmage voor het doel van Roda’46 kon de bal met moeite worden weggewerkt en daarna mocht Mukthar Suleiman op snelheid doorgaan over links. Zijn strakke schot ging echter voorlangs. Doelman Tim Elmers was in de 27e minuut attent bij een gevaarlijke doelpoging van Roda’46.

Direct na de rust een zelfde beeld van de wedstrijd; 2x een goede voorzet vanaf rechts door Dani Mes kon niet worden benut door resp. Gani Meholli (net naastgekopt) en Thomas Hand (schot over de lat). In de 56e een heuse stuiterbal net buiten de 16-meter. Mukthar Suleiman is dan de slimste van het stel en weet door een boogbal zowel de verdediger als de uitgekomen doelman van Roda’46 te verschalken en de 2-0 op het scorebord te brengen. Meteen daarna komt Wietse van Diepen voor Thomas Hand en Joey Papamelodias voor Thomas Schaap in het veld.

In de 66e minuut de aansluitingstreffer voor Roda’46; doelman Tim Elmers krijgt een schot van afstand niet geheel onder controle en moet toestaan dat hij in de rebound van dichtbij wordt verslagen (stand 2-1).

Twintig minuten lang kon de wedstrijd daarna nog 2 kanten uitgaan; Roda’46 drong aan en Zwaluwen’30 liet zich inzakken en gokte op de counter. Beide teams kregen in deze fase kleine kansjes. Jim Nelen vervangt Mukthar Suleiman in de 86e minuut. In dezelfde minuut gaat Joep Rive goed door over rechts en weet Joey Papamelodias te vinden voor het doel. Joey draait weg van zijn tegenstander en laat met een strak schot in de rechterbenedenhoek de doelman van Roda’46 kansloos.Stand 3-1. Jim Nelen maakt, met de bal, in de 90e minuut nog enkele mooie pirouettes om zichzelf vrij te spelen in de 16; een verdediger van Roda’46 krijgt er nog net een teen achter en voorkomt een bijna zeker doelpunt. Eindstand 3-1 en nog 5 finales te gaan.

Met deze driepunter blijft Zwaluwen’30 meedoen voor de bovenste plaatsen van de ranglijst. Volgende week de uit-wedstrijd in Amsterdam tegen WV-HEDW, een team onderin de ranglijstdie de punten hard nodig heeft om uit de problemen te geraken.

Man of the Match was deze keer Jelle Huitema die weer een prachtig boeket van Jolanda’s Bloembinderij uit handen van onze pupil van de week mocht ontvangen.

 

Opstelling Zwaluwen’30:
Tim Elmers, Ulker Üfuk, Joep Rive, Gani Meholli, Thomas Hand (58e, Wietse van Diepen),  Thomas Schaap (62e, Joey Papamelodias), Dani Mes, Yannick Kuijpers, Mukthar Suleiman  (86e, Jim Nelen), Jelle Huitema, Calvin den Boer.

Verder op de bank: Levie Rood, Brian Sno, Perry Vlasman.

Geel: Thomas Hand, Ufuk Ülker, Joey Papamelodias.