Wedstrijdverslag.

ZURE NEDERLAAG VOOR ZWALUWEN’30 (0-2)

 Auteurs: Leo van der Voort
Datum: 9-2-2020

 

 De ziekenboeg bij Zwaluwen’30 was afgelopen zaterdag tegen de nummer 2 van de ranglijst, vv Scherpenzeel, behoorlijk gevuld. De bezetting op de bank was niet optimaal. Aanvoerder Jouke Huitema kon, na blessureleed, nog wel beginnen aan de wedstrijd bleek bij de warming-up. Yannick Kuijpers, Thomas Schaap, Joep Rive en ook Mirko Boukens hebben nog meer tijd nodig om te herstellen.
Joey Papamelodias was weer terug van zijn (langdurige) blessure, terwijl ook Dani Mes op de bank begon. Zwaluwen’30 moest dus improviseren door de volle ziekenboeg en deed dat naar behoren.

  Het team van Scherpenzeel bestaat uit een aantal lange en stevige verdedigers, terwijl in de voorhoede enkele heel handige spelers lopen.
 Het eerste kwartier gebeurde er weinig; de 2 teams waren aan elkaar gewaagd. Hierna werd Scherpenzeel enkel malen gevaarlijk voor het Zwaluwen’30-doel. In de 17e minuut werd een verlengde corner net overgekopt. Meteen daarna ging een vrije trap vanaf de rand 16 via de muur tot corner en weer een minuut later kon de bal op het laatste moment tot corner worden verwerkt. 

 

De eerste gevaarlijke aanval in de 24e minuut van Zwaluwen’30 liep via Joost Feld; zijn schot stuitte af op de voet van de Scherpenzeel-doelman.

 

  Een minuut later (25e) moest Mircle Elstak zich ook nog met een blessure laten vervangen door Dani Mes.
De grootste kans in de 1e helft was voor Pieter Koopman in de 30e minuut; een verre vrije trap werd door hem bij de 2e paal ingekopt. Via de paal kwam de bal met enig fortuin in de handen vande doelman van Scherpenzeel. Tot de rust hielden de teams elkaar in evenwicht.

 

 Een offensief Zwaluwen’30 werd na de rust sterker en kon regelmatig voor gevaar zorgen in de Scherpenzeel-verdediging. Vooral de beide backs (Perry Vlasman werd Man of the Match) konden hun voorwaartsen enkele malen met een goede pass bereiken. In deze fase van de wedstrijd konden Zwaluwen’30 of Scherpenzeel de wedstrijd beslissen.

Tussen de 60e en 70e minuut kreeg Zwaluwen’30 drie goede mogelijkheden; eerst Joost Feld  maar de keeper onderschept zijn teruggelegde bal. Een goed schot van Jay van Ooijen is ook een prooi voor de keeper en een goede actie van Pieter Koopman gaat via Jay van Ooijen en Thomas Hand net naast. Jay van Ooijen heeft in de 73e minuut de beslissing op zijn schoen; hij probeert bij de1e paal een lobje over de keeper, terwijl Thomas Hand voor de goal de bal voor het intikken had.

 

 Langzaam bekroop mij het gevoel dat door het missen van dergelijke kansen dit op het einde wel eens bestraft zou kunnen worden. Scoor je zelf niet, dan doet je tegenstander dit wel.

 

 Deze gedachtegang kwam ook uit; in de 83e minuut mocht Scherpenzeel een inworp nemen op de helft van Zwaluwen’30. Door een kluts lag de bal opeens vrij voor de voeten van een Scherpenzeel-aanvaller en deze mocht alleen voor doelman Dirk Bakker de hoek uitzoeken voor de 0-1.

 

 De teleurstelling droop ervan af bij de Zwaluwen’30-spelers en supporters.
Dat het bij een aandringend Zwaluwen’30 in de blessuretijd dan nog 0-2 wordt is alleen nog interessant voor de statistieken. Zo liet Zwaluwen’30 opnieuw een goede mogelijkheid onbenut om punten te pakken.

 

 Komende zaterdag (15.02.2020) speelt Zwaluwen’30 niet; de vereniging houdt dan een receptie voor genodigden i.v.m. haar 90-jarig bestaan.

 

 De week daarop speelt Zwaluwen’30 in Amsterdam tegen koploper WV-HEDW.
  Opstelling Zwaluwen’30:
Dirk Bakker, Wietse van Diepen, Pieter Koopman (72e, Gani Meholli), Koen Verlaat, Jouke Huitema,Joost Feld, Thomas Hand, Mircle Elstak (25e, Dani Mes), Jay van Ooijen (80e, Joey Papamelodias),Perry Vlasman, Calvin den Boer.

 

Niet ingebracht: Dani Peper, Joep Rive, Tony Brown, Mirko Boukens

 

 Man of the Match Perry Vlasman