Wedstrijdverslag.

Koplopers Zwaluwen’30 en VELO houden elkaar in evenwicht (1-1)

 Auteur: Leo H. van der Vort
Datum: 4 oktober 2020

 Foto’s: Jan Jacob Jaasma

Het was een vreemde entourage afgelopen zaterdag bij de thuiswedstrijd van Zwaluwen’30 tegen het Wateringse VELO.

Geen toeschouwers, geen gezellige/drukke kantine en alleen een aantal bestuurders/officials op de tribune/langs het veld.

Het sombere weer zorgde ook al niet voor het verhogen van de stemming tegen een team dat voor de eerste keer naar Hoorn afreisde voor een wedstrijd.

Je zou kunnen zeggen dat dit er ook voor zorgde dat het tussen de lijnen weinig sprankelend was want de eerste helft bevatte weinig hoogtepunten bij deze “topper”. Beide teams wonnen immers hun eerste twee wedstrijden.

 

Het eerste kwartier gebeurde er helemaal niets noemenswaard en pas in de 15e minuut mocht VELO het eerste “schotje” noteren waarmee keeper Dirk Bakker van Zwaluwen’30 wel raad wist.

Uit het niets scoorde Zwaluwen’30 in 17e minuut de 1-0; een prima steekbal werd door Pieter Koopman op waarde geschat en hij mocht, vrij uitgeweken naar rechts, de bal in de linkerbenedenhoek deponeren. Keeper van Wijk van VELO was kansloos bij deze bal.

Keeper Dirk Bakker doet in de 23e minuut een goede onderschepping op een voorzet vanaf rechts, terwijl Encho Margaritha in de 38e minuut aan de andere kant in een duikvlucht de bal over het doel kopt.

 

Na de rust twee onveranderde teams. In de 53e minuut een goede kans voor de VELO-spits welke niet kan worden afgerond.

De gelijkmaker kwam in de 55e minuut; de bal wordt op links verspeeld op het Zwaluwen’30-middenveld en de rechterspits van VELO mag alleen doorgaan op rechts. Zijn strakke voorzet wordt voor het doel op een mooie wijze met een strak schot afgerond.
Stand 1-1. Op dat moment stond wel de juiste stand op het bord. De eerste helft was voor Zwaluwen’30 geweest, terwijl VELO wat scherper uit de kleedkamer was gekomen voor de 2e helft.

In de 58e minuut kwamen Joost Feld en Dave Severins voor Gani Meholli en Clifton Gorissen in het veld.

VELO bediende haar voorwaartsen van achteruit vaak met een directe bal, terwijl Zwaluwen’30 te lang combineerde waarna bij de laatste pass dan de accuratesse ontbrak.

In de 69e minuut werd een klutsbal van VELO onschadelijk gemaakt door keeper Dirk Bakker door de bal over de deklat te tikken tot corner. In de 71e minuut een grote Zwaluwen’30-kans; Joost Feld mag over rechts geheel vrij opstomen en hij weet zelfs de ver uit zijn doel gekomen doelman van VELO achter zich te laten. Hierbij moest Joost wel verder uitwijken naar rechts, waarna zijn voorzet/schot in een niemandsland verdween. De bal even controleren had een betere oplossing kunnen zijn.

Ook een schot van Pieter Koopman stuit, na een goede voorzet van Joost Feld, op een verdediger van VELO in de 75e minuut.

Na deze fase van de wedstrijd had VELO de betere kansen; in de 76e minuut mag de spits ver komen. Keeper Bakker was attent.

De beste “kans” voor VELO was in de 78e minuut; een vrije trap van VELO wordt dicht bij de goal door Wietse van Diepen van Zwaluwen’30 van richting veranderd maar met een geweldige redding weet keeper Dirk Bakker deze onverwachte bal nog tot corner te verwerken. Een wereldredding!

 

De uitstekend leidende scheidsrechter Robert Punt geeft Zwaluwen’30 in de 83e minuut een vrije schop net buiten hetzestienmetergebied. Thomas Schaap schiet de bal, over het muurtje, snoeihard tegen de lat. Deze bal had een beter lot verdiend!

In de laatste 5 minuten nog 2 kansen voor VELO; keeper Bakker is ook hier attent en zorgt ervoor dat Zwaluwen’30 en VELO beiden genoegen moeten nemen met 1 punt.

Door de uitslagen van deze zaterdag blijven beide teams bovenaan de ranglijst met na 3 wedstrijden elk 7 punten.

Dit mede door het verlies van ZOB tegen Valken’68 en het gelijkspel van AFC in en tegen Monnickendam.

Man of the Match voor de 2e keer op rij DIRK BAKKER.

Boeket sponsor Jolanda’s Bloembinderij.

Opstelling van Zwaluwen’30:

Dirk Bakker, Wietse van Diepen, Pieter Koopman, Koen Verlaat, Joep Rive, Encho Margaritha, Gani Meholli (58e, Dave Severins),Clifton Gorissen (58e, Joost Feld), Thomas Schaap, Thomas Hand (74e, Yannick Kuijpers), Calvin den Boer.

Niet ingebracht: Luke van Amstel, Niels Compas, Perry Vlasman.

Geel: Calvin den Boer.