Zwaluwen’30 verspeelt voorsprong

Zwaluwen’30 verspeelt (o-1) voorsprong in rest van de wedstrijd tegen DHSC (3-1)

Auteurs: Leo H. van der Voort
Datum: 22-12-2018

In de rest van de gestaakte wedstrijd (nog 38 minuten met een voorsprong voor Zwaluwen’30 van 0-1) van 17 november jl. tegen DHSC in Utrecht heeft Zwaluwen’30 zaterdag de overwinning uit handen gegeven. Beginnend met 10 man aan Zwaluwen’30-zijde (Mukthar Suleiman had in november jl. 2 x geel gekregen) mocht DHSC als eerste actie een strafschop nemen op het doel van keeper Tim Elmers van Zwaluwen’30. Deze strafschop werd onberispelijk ingeschoten, zodat de stand 1-1 was na 52 minuten.

DHSC begon zeer gemotiveerd en agressief aan het restant van de wedstrijd. Zwaluwen’30 moest alles in de strijd werpen om de Utrechters van zich af te houden. In de 58e minuut een hoge bal in het strafschopgebied van Zwaluwen’30, welke met moeite, in 2 instanties, kon worden weggewerkt. In de 62e minuut een vrije trap voor DHSC, zo’n 10 meter buiten het 16-metergebied. Via het muurtje met Zwaluwen’30-spelers werd de lage bal zodanig van richting veranderd, dat deze onhoudbaar voor doelman Tim Elmers in het doel verdween. Een gelukkig doelpunt voor DHSC! Stand 2-1. Zwaluwen’30 stond vanaf dat moment voor een hele moeilijke opgave; met 10 man proberen de wedstrijd nog naar zich toe te trekken.

Jim Nelen kwam in de 65e minuut in het veld voor Thomas Schaap en laatste man (en aanvoerder) Ivo Rottiné werd naar de spits gedirigeerd. Achter werd er vanaf dat moment één tegen één gespeeld. In de 72e minuut een vrije trap voor Zwaluwen’30 op een mooie plaats; deze werd net overgeschoten in 2 instanties. In de 74e minuut moet Tim Elmers nog een bal met zijn voet wegwerken uit de doelmond.De definitieve beslissing valt in de 83e minuut! Een diepe bal op de spits van DHSC kan slechts onschadelijk worden gemaakt in het 16-metergebied door Jelle Huitema ten koste van een overtreding. Opnieuw gaat de bal op de stip en wordt de stand op 3-1 gebracht. Een aandringend Zwaluwen’30 mag nog enkele vrije trappen nemen op het doel van DHSC maar met de wind in de rug werd het doel te hoog gezocht en zo ging deze wedstrijd uit als de bekende nachtkaars en verloor Zwaluwen’30 uiteindelijk deze inhaalwedstrijd met 3-1.

In de stand op de ranglijst kwam niet veel verandering behalve dat DHSC zich naast Zwaluwen’30 en nog 2 andere teams op een gedeelde 2e plaats nestelde op 5 punten afstand van koploper ARC. Het verschil op de ranglijst tussen de nummers 2 t/m 5 en de nummer 9 is slechts 3 punten. De eerstvolgende wedstrijd is op 19 januari a.s. aan de Berkhouterweg tegen Zuidvogels.