Wedstrijdverslag.

Eenvoudige en ruime zege in Districtsbeker tegen de vv Schoten (7-0)

Auteurs: Leo van der Voort
Datum 6-9-2020

Foto’s: JJ Jaasma

Zwaluwen’30 behaalde met een 7-0 overwinning tegen de Haarlemse 2e klasser Schoten een simpele overwinning. Er mocht vrij en vaak over het gehele veld worden gecombineerd door Zwaluwen’30, zonder dat Schoten hier daadwerkelijk aan te pas kwam.

Schoten trok zich terug op eigen helft/eigen strafschopgebied en hoopte op een uitval om zodoende nog enig gevaar te stichten. Het nadeel voor Zwaluwen’30 was dat daardoor het strafschopgebied van Schoten overvol was en moeilijk doordringbaar.

In de 5e minuut mocht Thomas Schaap al uithalen voor de 1-0. Het duurde tot de  20e minuut dat dezelfde Thomas met een droge, lage bal de 2-0 mocht aantekenen. Pieter Koopman was aan de kant gebleven met een lichte spierblessure en vandaag mocht Thomas Hand zijn plaats als diepste spits innemen. Met een bal achter zijn standbeen langs bracht Thomas Hand in de 27e minuut de 3-0 op het scorebord.
Nog voor de rust was het 4-0 door Dave Severins; een combinatie van de 2 Thomassen kon, door met een intikker van dichtbij worden benut (38e minuut).

 

Na de rust een (voorlopig) onveranderd Zwaluwen’30. De vv Schoten wilde wel, maar kon niet en Zwaluwen’30 zocht naar openingen in de drukte voor de goal van de Haarlemmmers.

Toen nog niet  iedereen van de koffie was teruggekeerd langs het veld in de 46e minuut, was het al 5-0. Het was opnieuw Thomas Schaap die van dichtbij mocht scoren voor zijn hattrick.

Hierna werden de combinaties soms te ver doorgevoerd om echt gevaarlijk te worden en vaak kon Schoten er nog net een teen tussen krijgen om het gevaar te bezweren, terwijl ook hun  doelman attent bleef. 

Het wachten was op meer doelpunten van Zwaluwen’30. Aanvallend had Schoten weinig in te brengen en de Zwaluwen’30-achterhoede had dus een gemakkelijke middag.

 

In de 58e minuut wisselde trainer Mo el Bouziani het Zwaluwen’30-team op 3 plaatsen;

Koen Verlaat kwam voor Encho Margaritha, Niels
Compas voor Dave Severins en  Yannick Kuijpers voor Calvin den Boer.

Thomas Hand mocht in de 63e minuut de 6-0 aantekenen met een laag schot van dichtbij. Joep Rive maakte in de 70e minuut plaats voor Anthony Sabajo en Clifton Gorissen kwam in de 78e minuut voor Gregory Scheltens in het veld.

Koen Verlaat kreeg geel (zijn 2e in de bekercompetitie) en Clifton Gorissen pakte ook zijn doelpuntje mee in de 87e minuut. Einduitslag dus 7-0.

 

Komende zaterdag 12.09.20202 (17.00 uur) de laatste en 3e districtsbekerwedstrijd thuis  tegen de FC Den Helder.

Begin-opstelling Zwaluwen’30:

Luke van Amstel, Joep Rive, Wietse van Diepen, Encho Margaritha, Calvin den Boer, Dave Severins,Perry Vlasman, Thomas Schaap, Gregory Scheltens, Thomas Hand en Gani Meholli.