Wedstrijdverslag.

ONNODIG PUNTVERLIES TEGEN HEKKENSLUITER (3-3)

 Auteurs: Leo van der Voort
Datum: 26-1-202

De frustratie was behoorlijk groot bij een ieder van Zwaluwen’30 na afloop van de wedstrijd tegen hekkensluiter vv Woudenberg.  Opnieuw 2 onnodige punten verspeeld, dus de aansluiting met deleidende teams in deze afdeling is niet verkleind.

Terwijl heel Zwaluwen’30 vooral voorwaarts dacht was de tussenstand binnen een half uur 0-2 voor Woudenberg. Het weggeven van teveel ruimte aan de voorwaartsen van Woudenberg was hier debet aan.

In de 6e minuut werd een goede voorzet vanaf links simpel afgerond met het hoofd door Woudenberg.

Keeper Dirk Bakker van Zwaluwen’30 kreeg er onvoldoende zijn hand achter.In de 28e minuut mag de spits van Woudenberg eenvoudig controleren met een man in zijn rug en de balpanklaar terugleggen op een opkomende speler, welke de hoek voor de 0-2 mag uitzoeken.

Zwaluwen’30 opnieuw in de achtervolging dus! Tussendoor creëerde Zwaluwen’30 ook enige goede mogelijkheden; in de 17e minuut geeft Mircle Elstak een prima voorzet op Thomas Hand.

De keeper van Woudenberg onderschept deze bal. In de 20e minuut kopt Gilles Duiveman McEwan in een goede positie naast.

Voor de rust komt Zwaluwen’30 nog wel aan de aansluitingstreffer; in de 39e minuut mag Pieter Koopman van dichtbij een goede voorzet van Dani Mes binnenschieten voor de 1-2.

Tot de rust nog 2 goede kansen op de gelijkmaker maar de keeper van Woudenberg bleef de situatie meester.

Een onveranderd Zwaluwen’30 begon vol overtuiging aan de 2e helft. In de 51e minuut schiet Joost Feld net over en gaat een ver schot van Dani Mes in de 55e minuut net langs de verkeerde kant van de paal.

Zwaluwen’30 ontsnapte in de 61e minuut; Dirk Bakker kwam ver uit zijn doel om een bal te onderscheppen maar werd uitgespeeld door Woudenberg. Te lang treuzelen voor een leeg doel door Woudenberg was in het voordeel van Zwaluwen’30.

Het laatste kwartier was voor Zwaluwen’30, dat met alle macht de verdiende gelijkmaker wilde scoren. Zelfs een echte scrimmage voor het doel van Woudenberg in de 75e minuut werd niet verzilverd.

In de 78e minuut was daar dan toch de gelijkmaker; bij een prima voorzet van Mircle Elstak was Pieter Koopman attent voor de goal en hij mocht de 2-2 van dichtbij aantekenen.

In de 83e minuut een mogelijkheid voor een sterk spelende Joost Feld; zijn schot ging naast/over via de kruising.
Dan toch nog Zwaluwen’30-winst in de blessuretijd? De 90-minuten stonden al op het scorebord toen opnieuw een prima voorzet van Mircle Elstak door Joost Feld kon worden omgezet in een 3-2 voorsprong.

Een deel van het Zwaluwen’30-team  was nog aan het feestvieren toen een verre bal door de verdediging van Zwaluwen’30 onvoldoende werd verwerkt en er zelfs nog een vrije trap werd weggegeven schuin voor het doel.

Bij Woudenberg gingen alle lange mannen nog naar voren voor deze laatste mogelijkheid en ja hoor; de vrije trap kon in de 93e minuut bij de 2e paal ongehinderd worden binnen gekopt voor een 3-3 eindstand.

Direct daarna floot de goed leidende scheidsrechter Eren voor de laatste maal en werden dus twee dure punten verspeeld en bleef een ieder met een rood-zwart hart teleurgesteld achter.

De man of the Match was Joost Feld die toch wat teleurgesteld de bloemen in ontvangst nam van de Pupil van de Week Jelle Klaver

Zwaluwen-Woudenberg 3-3 25-01-2020 om 21.27.04 51

Opstelling Zwaluwen’30:

Dirk Bakker, Pieter Koopman, Koen Verlaat, Jouke Huitema, Joost Feld, Gani Meholli (90e, Perry Vlasman) Thomas Hand (90e, Tony Brown) Mircle Elstak, Dani Mes (56e, Jay van Ooijen), Gilles Duiveman McEwan, Calvin den Boer.

Niet ingebracht: Joep Rive, Dani Peper.

Geel: Jouke Huitema en Calvin den Boer.