Wedstrijdverslag.

EERSTE COMPETITIEWINST ZWALUWEN’30 TEGEN WV-HEDW (2-0).

 

Auteur: Leo H. van der Voort
Datum: 20-9-2020

 

CLIFTON GORISSEN EN DOELMAN DIRK BAKKER BESLISSEN BOEIENDE WEDSTRIJD.

Elk jaar zijn de wedstrijden tegen het Amsterdamse WV-HEDW spannend tot de laatste minuut.

Zo ook de 1e competitiewedstrijd van het seizoen 2020/2021, na bijna een halfjaar zonder competitievoetbal i.v.m. Corona-perikelen. De wedstrijd stond onder leiding van oud-betaald voetbalscheidsrechter Roelof Luinge.

Zwaluwen’30 schoot vol gas uit de startblokken en al in de 2e minuut stond de 1-0 op het scorebord.
Een misser in de achterhoede van WV-HEDW zorgde ervoor dat Thomas Hand de op links opkomende  Clifton Gorissen kon bereiken en deze schiet de bal met veel gevoel in de rechterbenedenhoek.

Een lekkere opsteker voor de Horinezen!

In het eerste halfuur heerste Zwaluwen’30 in deze wedstrijd en het was wachten op een volgend doelpunt. Deze kwam in de 20e minuut; Dave Severins mocht 2x aanleggen in de 16 van WV-HEDW en bij zijn 2e poging wist hij de vrijstaande Clifton Gorissen te bereiken. Deze wist, recht voor het doel, wel raad met deze bal en knalde hem onhoudbaar voor de keeper in de touwen. Stand 2-0.

De volgende tien minuten had Zwaluwen’30 de score moeten uitbouwen! Wietse van Diepen krijgt in de 23e minuut  een goede kans maar weet de bal niet de nodige snelheid mee te geven om de keeper te verontrusten.
Bij de volgende actie van Zwaluwen’30 zoekt Clifton Gorissen het doel te hoog met zijn harde schot van dichtbij.

WV-HEDW rolde de mouwen op en probeerde na een half uur het beeld van de wedstrijd te veranderen.
De kansen kwamen er ook voor de Amsterdammers; in de 34e minuut weet doelman Dirk Bakker van Zwaluwen’30 met zijn lichaam een bijna zeker doelpunt voor WV-HEDW te voorkomen.  In de 36e minuut weer een goede redding van de uitstekend keepende Dirk Bakker van Zwaluwen’30.
In de 43e minuut komt Pieter Koopman in het veld voor de geblesseerde Thomas Hand.

De rust werd met een 2-0 voorsprong gehaald.

In de 48e minuut wordt de bal onderschept door WV-HEDW door een treuzelende achterhoede van Zwaluwen’30.
Ook nu weet Dirk Bakker wel raad met deze bal!

Pieter Koopman mag in de 54e minuut geheel vrij opstomen maar zijn harde schot van afstand gaat centimeters naast.

De grootste kans voor WV-HEDW was in de 67e minuut. Vanaf rechts werd de geheel vrijstaande Mick van Moerkerk bereikt maar gelukkig voor Zwaluwen’30 zoekt hij het doel veel te hoog.

Een minuut later weet Dirk Bakker weer een doelpoging van WV-HEDW onschadelijk te maken.

Trainer/coach Mo el Bouziani wisselt in de 74e minuut Encho Margaritha voor Perry Vlasman en in de 79e minuut komt Gani Meholli in het veld voor Clifton Gorissen.

Zwaluwen’30 krijgt in de 87e minuut de grootste kans; Dave Severins verlengd de bal op een prima wijze maar de ba lkomt via de onderkant van de lat weer terug in het veld.

WV-HEDW bleef drukken en gevaarlijk voor de goal. Bij een ongelukkige actie van Anthony Sabajo op de rand van het zestienmetergebied in de 89e minuut zag scheidsrechter Roelof Luinge een strafschop. Opnieuw bleef doelman

Dirk Bakker de situatie meester; hij ging naar de goede hoek en pakte de bal en zorgde ervoor dat Zwaluwen’30 de eerste driepunter in haar bezit kreeg. Uiteraard werd Dirk de Man of the Match en kwam hij in het bezit van de  bloemen van Jolanda’s Bloembinderij.

Opstelling Zwaluwen’30:

Dirk Bakker, Wietse van Diepen, Koen Verlaat, Joep Rive, Dave Severins, Encho Margaritha (74e, Perry Vlasman),  Thomas Hand (43e, Pieter Koopman), Clifton Gorissen (79e, Gani Meholli), Thomas Schaap, Yannick Kuijpers, Anthony Sabajo.

Niet ingebracht: Luke van Amstel, Niels Compas, Shevan Mirachor.

Geel: Thomas Schaap.