Wedstrijdverslag.

Hard werkend Zwaluwen’30 pakt verdiend de 3 punten tegen De Zuidvogels (3-1) 

Auteur: Leo H. van der Voort
Datum: 3-11-2019

Zwaluwen’30 is deze competitie thuis nog ongeslagen (10 punten uit 4 wedstrijden).
Op vreemde bodem werden nog geen punten behaald, zodat er, na zaterdag, een plaats in de middenmoot wordt ingenomen.

De Zuidvogels was aan een goede reeks bezig (3 overwinningen) en kwam met veel vertrouwen naar Hoorn om dit varkentje te wassen. Vorig jaar won Zuidvogels in Hoorn met 0-3, terwijl Zwaluwen’30 in Huizen met 3-1 won.

In de 1e helft gebeurde er niet veel voor beide doelen. Wel had Zuidvogels optisch een overwicht, maar dat betaalde zich niet uit in echte kansen. Het spel van Zuidvogels tot de zestien van Zwaluwen’30 oogde wel verzorgder maar echt grote kansen werden niet gecreëerd .

Zwaluwen’30 was wel genoodzaakt veel corners weg te geven maar ook daaruit wist Zuidvogels geen echte kans te peuren.

In de 17e minuut slalomde Mircle Elstak door de verdediging van Zuidvogels en wilde uithalen voor een schot op doel. Voordat hij dit kon uitvoeren werd hij bruut neergelegd net buiten de 16. Scheidsrechter Franklin Berg gaf een vrije schop op een mooie plaats maar hield de kaarten op zak.
Jouke Huitema zocht het doel uit de vrije schop daarop te hoog.

In de 32e minuut een stuiterbal op het doel van Zwaluwen’30, welke net over ging.
Een minuut later een goede kans voor Zwaluwen’30 via Pieter Koopman en Jay van Ooijen;

Met moeite slaat de doelman van Zuidvogels deze tot corner. In de 40e minuut moet doelman Dirk Bakker van Zwaluwen’30 ver uit zijn doel komen om de bal te onderscheppen. Dit lukt niet helemaal en de Zuidvogels-aanvaller schiet van ver op doel, waar de bal kan worden weggewerkt.

Een onveranderd Zwaluwen’30 in de 2e helft ziet Zuidvogels in de 48e minuut een grote kans om zeep helpen. Een strakke bal vanaf rechts wordt voor het Zwaluwen’30-doel gemist door een aanvaller en daarna, in de rebound, overgeschoten.

In de 51e minuut kan Pieter Koopman zijn oude club Zuidvogels pijn doen; zijn schot op doel wordt zodanig van richting veranderd door een Zuidvogels-verdediger dat deze net langs de verkeerde kant voor Zwaluwen’30 van de paal gaat.

In de 53e minuut mag een Zuidvogels-aanvaller op rechts doorgaan met veel duw en trekwerk tussen hem en Zwaluwen’30-verdediger Calvin den Boer. De scheidsrechter laat e.e.a. toe en de bal wordt voor het doel gebracht, waar ex-Zwaluwen’30-speler Jermain Heldoorn de bal binnenschiet voor de 0-1.

Vanaf de aftrap van dit doelpunt valt de 1-1. Pieter Koopman is attent op een diepe bal en rond prima af bij deze snelle gelijkmaker.

In de 56e minuut een kans voor Mircle Elstak; hij moet zelf in kansrijke positie afronden maar geeft de bal af aan een gedekte medespeler.
Zuidvogels had moeite met de versnellingen en passeerbewegingen van Mircle en regelmatig was hij slachtoffer van aanslagen op zijn frêle beentjes door Zuidvogels-verdedigers. De scheidsrechter had hem hier vaker en beter in bescherming moeten nemen.

In de 56e minuut komt Joost Feld binnen de lijnen voor Thomas Hand. De allereerste actie van Joost was er één uit het boekje; met een versnelling over links speelt hij zich vrij en geeft een uitstekende voorzet af op Jay van Ooijen, die met deze kans wel raad weet en met een prima schot van afstand de 2-1 kan aantekenen.

In de 78e minuut en stuiterbal op het doel van Zuidvogels van Joost Feld. Deze gaat net over.

De laatste 10 minuten gooit Zuidvogels alles op de aanval. Met opportunistisch spel tracht Zuidvogels met lange mannen voorin een gelijkspel af te dwingen. Zwaluwen’30 loerde op de counter. Pieter Koopman werd in de 82e minuut vervangen door Alpay Alarslan en in de 87e minuut kwam Gilles Duiveman McEwan voor Thomas Schaap binnen de lijnen.

Een snelle uitbraak over rechts bracht Alpay in de 90e minuut in een prima positie om  Mircle Elstak aan te spelen. Mircle stond even te diep om direct te kunnen aanleggen en zo ging deze grote kans verloren.

De 3-1 kwam er toch in de blessuretijd door de specialiteit van Jay van Ooijen; met een strak schot van buiten het 16-metergebied wist hij opnieuw het net te vinden.

Een verdiende overwinning voor een hard werkend Zwaluwen’30 dat zich wist te hervinden na enkele moeizame weken. Vooral in de 2e helft liet het team zien waartoe het in staat is!

Opstelling Zwaluwen’30:

Dirk Bakker, Pieter Koopman (82e, Alpay Alarslan), Koen Verlaat, Joep Rive, Jouke Huitema Thomas Hand (56e, Joost Feld), Mircle Elstak, Thomas Schaap (87e, Gilles Duiveman McEwan), Dani Mes, Jay van Ooijen, Calvin den Boer.

Niet ingebracht: Joey Papamelodias, Yannick Kuijpers, Dani Peper.